Medikal Park Trabzon Hastanesi'nde bugün düzenlenen basın toplantısında Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı  Doç. Dr. Can Keçe ve  hastaları bir araya geldi. 
Hastane de görev almaktan memnun olduğunu belirten Can Keçe, " Medical Park Hastanesi bölgede ivme kazanan bir hastane ve bende burada olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde ifadelerde bulundu. 
 Trabzon'da ilk kez uygulanan tüp mide ameliyatını anlatan  Keçe, "Obezite Cerrahisinde bölgede çalışmalar var ama biz geniş bir ekiple güzel bir hizmet veriyoruz. Burada da ameliyatı ilk uygulayan hekimlerdenim. Sadece bu şekilde değil diyabet cerrahisi şekllinde de devam edeceğiz" dedi.
Ameliyat evrelerini kısaca anlatan 
Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı  Doç. Dr. Can Keçe, " Balon uygulaması dediğimiz bir işlem var. Mideye bir balon yerleştiriliyor. Burada amaç doyma etkisi yaratmak. Uygulaması kolay bir endoskopik girişim. Süper obezleri obeze düşürebilmek ve ameliyata hazırlamak için kısa vadeli yapılan bir endoskopi şekli. Ameliyat bir saat sürüyor. Ameliyat sonrası 3 gün serumla devam ediyor. Daha sonra kontrol ediliyor ve sonraki iki gün sıvı tüketimi başlıyor.  Beş gün boyunca kontrol altında tutulan hastalarımız  daha sonra  çeşitli zamanlarda kontroller yapılarak normal hayatlarında devam ediyor. Tabi ki bu süreden sonra hastalarımız  diyet ve sporu da  hayatlarında mutlaka eksik etmeyecek. Bu ametiyat yağ alımı değil, midenin üçte birini alıyoruz. Erken doyma hissi oluyor. Az bir yemekle doygunluk hissi oluyor ve bir yıl sonra hastalar ideal kilolarına ulaşmış şekilde hayatlarına devam ediyor" dedi. 

Ameliyatı herkesin hemen olamadığına değinen Keçe, "Herkes bu ameliyatı olamıyor. Gelen hastalarımıza ilk önce  diyet ve ilaç tedavisi yapılıyor. Ardından yapılan kontrollerden sonra ameliyat olabilir şeklinde sonuca ulaştık mı ameliyat yapabiliyoruz. Medikal Park ailesi olarak en iyi kalitede malzemeler kullanarak sağlıklı bir şekilde kapalı ameliyatlarımızı yapıyoruz. Ayrıca kelepçe ameliyatı denilen yöntemlerde daha sonra kilo alma riski var. Bizim yaptığımız ameliyatlarda daha sonra kilo alma riski çok az" şeklinde ifadelerde bulundu. Ardından hasta ve hekimlerin aynı şehirde olmasının büyük bir önem taşıdığını belirterek de "Hastalarımız şehir değişikliği yapmadan hastanemizde tedavi olabiliyor. Hasta ile hekimler aynı şehirde olamadığı zaman aksi durumlar daha çok meydana geliyor. Ama olası bir aksi durumda ekibimizle beraber hazır bir şekilde buradayız. Arkadaşlarımızın hekime ihtiyaç olduğu anda bizlere ulaşması onlar için de iyi oluyor" dedi.
Medical Park Trabzon Hastanesinde yapılan ilk Obezite Cerrahisi hastası Büşra yaptığı konuşmada memnuniyetini belirterek, "Obozite olarak grubumuz var. Can Hoca her an her dakika yanımızda. Can Hoca İle birlikte her zaman iletişim halindeyiz. Bize yakınlık gösteriyor. Kendi ailemden bile daha fazla ilgileiyor. Çok Memnunuz. Ameliyattan da çok memnunum" şeklinde konuştu.