Bu tip problemler yaşayan kişilere dudaklarını eski hacimlerine döndürmek amacıyla dolgu uygulanabilmektedir. Bir diğer uygulama alanı ise alt dudak ve üst dudak arasında asimetrik farklılıklar olan kişilerdir. Bu durumlarda da asimetrik farka sebep olan dudağa Hyaluronik asit yüklemesi yapılarak fark kapatılır. Dudak dolgusu fiyatları 2019 ve yanak dolgusu fiyatları 2019 dolgu uygulamasının yapılacağı merkeze göre farklılık gösterebilir.

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı

Dudak dolgusu uygulamasında dudaklarda dolgu malzemesi olarak Hyaluronik asit kullanılır. Bu madde esasında kalıcı bir madde değildir. Bunun sebebi vücudun zamanla Hyaluronik asiti emmesidir. Vücut asiti emdikçe dudaklardaki hacim azalmaya başlar ve belirli bir sürenin sonunda dudak dolgusunun etkisi azalmış olur. Bu süre kişiden kişiye değişebildiği için dudak dolgusu ne kadar kalıcı sorusunu herkes için cevaplamak mümkün değildir.

Dudak Dolgusu Sağlıklı Bir Seçenek mi?

Dudak dolgusunun uygulanması iki şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan birincisi saf Hyaluronik asit kullanarak ikincisi ise kalıcılığı arttırmak için sentetik kimyasallar eklemektir. Saf Hyaluronik asit kullanıldığı durumlarda kişi için tamamen sağlıklı demek yanlış olmaz çünkü bu madde zaten insan vücudundan bulunan bir maddedir. Bebeklik dönemlerinde çok olmasına rağmen yaşla birlikte azalır. Diğer yöntemde ise uygulamanın daha uzun süre kalıcı olması için sentetik kimyasallar kullanılmaktadır. Bu yöntemde bazı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

İlerleyen yaş, günlük stres, yorgunluk gibi sebeplerden dolayı kişilerde görülen gözaltı morlukları birçok kişide estetik kaygıya sebep olmaktadır. Başkası tarafından bakıldığında en çok dikkat çeken bölgelerden biri olan göz bölgesinde bu tip morluklar olduğunda fazla rahatsız edici olabilmektedir. Gözaltına ışık dolgusu adı verilen uygulama uygulanarak bu sorundan kurtulmak mümkündür. Uygulamanın yapılacağı bölge güzelce temizlenir. Daha sonra lokal anestezi uygulanır ve bu bölgeye dolgu malzemeleri akıtılır. Dolgu malzemeleri de hacim artışı sağlar. İşlemin tamamlanma süresi 30 dakika denebilir. 15 ay gibi bir süre boyunca da kalıcılık göstermektedir.