Kişinin konuşurken veya gülerken öndeki eksik diş veya dişleri sebebiyle rahatsızlık duyması, estetik sorunlarını gidermek istemesi normal olsa da asıl problem çiğneme fonksiyonundaki bozukluk, diş ve ağız sağlığının olumsuz etkilenmesidir. Bu sağlık sorununu gidermek için implant diş uygulamaları günümüzde dünya çapında en yaygın kullanılan tedavidir çünkü bu tedavi yöntemi hastanın doğal dişinden farksız biçimde bir ömür boyunca rahat etmesini sağlayabilmektedir. Yerleştirilen implant tıpkı doğal diş gibi çene kemiğine tutunduğundan, birkaç ay içinde tam kaynaşmanın sağlanmasının ardından protez diş onlarca yıl yüksek fonksiyon ve güvenle kullanılabilir. 

İmplantın hastanın çene kemiğine yerleştirilmesi işleminden sonraki aylarda tam iyileşmenin sağlanması, hastanın sağlık durumu ve yaşı gibi bazı değişkenlere bağlı olarak üç ay kadar sürebilir. Bu şekilde uygulanan diş implantı zamanla çene kemiğiyle tam kaynaşacağından aynı doğal dişin, diş kökü yardımıyla çene kemiğine tutunması gibi onlarca yıl sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Kuvvet uygulanması durumunda doğal dişlerin, diş kökü yardımıyla yaptığı gibi kuvveti çene kemiğine yayabilen implant dişler bu sayede çiğneme fonksiyonuna dair hiçbir sorun yaratmaz. Sindirimin ağızda başladığını unutmadan, eksik dişlerin sebebiyet verdiği çiğneme bozukluklarının sindirim sistemine ilişkin sağlık problemlerine de neden olabileceğini düşünerek implant tedavisi için zaman kaybetmeyin.

Ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyen eksik dişler, bu bölgede biriken besin artıkları sebebiyle yakın dişlerin de çabuk çürümesine neden olabilir. Bunlara ek olarak ağızın fizyolojik yapısındaki değişim fonetik sorunlara, dolayısıyla hastanın konuşmasında bozukluklara yol açmaktadır. Fonetik sorunların giderilmesini sağlayan tedavi, şüphesiz pek çok hasta için öncelik olan estetik kaygılardan da geri dönmemek üzere kurtulma imkânı sunacaktır. Ön bölümdeki dişlerin veya azı dişlerinden birinin, birkaçının eksikmiş olması fark etmeksizin implant tedavisiyle her tip estetik sorun giderilebilir. Bu tedavi küresel olarak eksik dişlerden kaynaklı sorunları gidermek için yaygın şekilde kullanılmasına rağmen yine de hastaların diş hekimi seçimine mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir.