Sağlık uzmanlarının görüşlerine başvurularak oluşturulan listede kuskus, elma suyu, göbek salata, çökelek, hindistan cevizi ve uskumru balığı yer aldı. İşte sandığımız kadar sağlıklı olmayan altı yiyecek:
Kuskus: Hamur işlerinden hiçbir farkı olmadığı ifade edilen kuskus, glisemik indeksinin yüksek olması nedeniyle kana hızla karışarak tansiyonun yükselmesini tetikleyebiliyor.
Elma suyu: C vitamini bakımından portakal suyundan daha az zengin olan elma suyunun diğer meyve sularından daha yararlı bir özelliği bulunmuyor. Sağlık uzmanları, elmanın suyu yerine kendisinin daha faydalı olduğunu ve daha çok vitamin içerdiğini vurguluyor.
Göbek salata: Uzmanlara göre  göbek salata, düşük lifli olması ve daha az vitamin içermesi bakımından yeşil yapraklı sebzeler arasında daha az sağlıklı. Sağlık uzmanları, salata seven kişilerin göbek salata yerine bol bol domates, salatalık ve tatlı mısır yemelerini öneriyor.
Çökelek: Sağlık uzmanları, tam yağlı bir sütten yüzde 50 oranında daha yağlı çökelek yerine kalsiyum miktarı yüksek olan bir peynir çeşidi tüketilmesini öneriyor.
Hindistan cevizi: Krem şantinin içerdiği doymuş yağdan daha yağlı olan hindistan cevizini haftada en fazla bir kez tüketmek gerekiyor.
Uskumru: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olsa da McDonald’s’ta satılan patates kızartmalarından bile daha yağlı olan uskumrunun vücuda olumlu katkısı olması için fümelenmeden tüketilmesi gerekiyor.