İster köyleri, ister müzeleri, ister aşkın şehri Venedik'i olsun İtalya turu için siz de mutlaka bir plan yapın. Milyonlarca insanın buraya gezmeye gitmesinin bir nedeni var... 

Yurtdışı turu ekonomik fiyatlar ve kısa sürede birçok yer görebilme açısından önemli bir tatil seçeneği oluyor. Özellikle yıl boyu çalışan, yıllık izni 2 haftadan az olan kişiler için hem gezerek yeni yerler görüp bambaşka kültürlerle tanışmak hem de dinlenip masalsı bir tatil yapmak çok önemli. Kuzeyinden güneyine, köylerinden tarihi ve modern şehirlerine kadar neredeyse her şeyiyle marka olmuş İtalya'da tatil yapmak bir tatilcinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir. Nasıl mı?

İtalya Hakkında

Akdeniz'in incisi olarak adlandırılan İtalya hakkında ne yazılsa az. Dünyaca ünlü mutfağı, sokaklarında gondollarla gezeceğiniz Venedik'i, sanatın ve rönesansın merkezi Floransa'sı, tarihin ve medeniyetin izlerini bugün bile görebileceğiniz Roma'sı, dağları, taşlaşmış şehirleri ve pizzalarıyla ünlü Napoli'si, modanın ve uluslarası birçok markanın da başkenti olan Milano'su ile İtalya'nın görmeden dönmemeniz gereken birçok şehri var. 

Her şehri tarih kokan İtalya ile ilgili bilmeniz gerekenleri yaşayarak öğrenmeli, İtalya'nın havasını soluyarak bu güzel ülkenin tadını bizzat yerinde yaşayarak çıkarmalısınız. 

İtalya'da Ne Yapılır?

Masalsı bir gezinin içinde yolculuğa çıkacağınız İtalya’da yapılacak sayısız şey bulunuyor. Sadece Roma şehrini gezmenin bile günlerce süreceği bu etkileyici bölgede yapmanız gerekenleri madde madde yazdık. Birçoğunu mutlaka deneyin.

  • Roma’da Tarihi Gezi: İtalya’nın hatta dünyanın tarihi ile ilgili günümüze kadar birçok önemli eserin ulaştığı, ilk günkü gibi korunduğu, saraylar, köprüler, kaleler, mimariler ve daha birçok özelliğiyle Roma şehrini gezmek için en az üç gün ayırmalısınız. Bir gün sadece Vatikan Müzesi ve çevresini gezmekle geçiyor.
  • Venedik’te Romantik Tur: Aşıkların şehri olarak adlandırılan Venedik, masalsı atmosferiyle rüyalardaki kadar güzel ve huzur bulabileceğiniz bir yer. Birbirine bağlı yüzlerce adadan oluşan Venedik’te gondol turu yapabilir, müzeleri gezebilir, her bir mimariyi fotoğraflayabilirsiniz.
  • Floransa’da Kültür Tatili: Rönesans’ın başladığı yer olarak bilinen Floransa, İtalya’nın sanat, kültür ve tarihi açıdan en önemli şehirlerinden biridir. Özellikle Medici Ailesi’nin şehre kazandırdığı eserler ve mimariler bugün bile ayaktadır ve görülmeye değerdir.
  • Milano’da Moda Keyfi: Eğer alışveriş tutkunu ya da modaya düşkünseniz Milano tam size göre! Dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu bu devasa alışveriş şehri, İtalya’nın da en zengin kentlerinden biri.
  • Napoli’de Pizza Yemeli: İtalya’nın dünyaca ünlü pizzalarının keyfi Napoli’de çıkar. Özellikle ünlenen Napoli pizzasını mutlaka yemelisiniz. Ayrıca şehre yakın Pompei Antik Kenti de görülebilecek yerlerden en önemlileri.
  • Köyleri Gezmekte Fayda Var: Şehirleri ile olduğu kadar köyleri ile de meşhur olan İtalya’nın deniz kıyısında, ovalar içinde, tepelerin yamacında hemen her biri marka olmuş birçok köyü bulunuyor. Özellikle Toskana bölgesindeki ve Cinque Terre beşlisindeki köyleri görülmeli.