Lipomatik Yağ Aldırma

Estetik cerrahi olarak adlandırılan alanda son zamanlarda en çok yapılan operasyonların başında lipomatik yağ aldırma operasyonu gelmektedir. Bu yöntem için lipomatik cihaza ihtiyaç vardır ve bu cihazın kullanılmasıyla yağ aldırma yöntemi hem ülkemiz hem de dünyada oldukça yaygın bir yöntemdir. Güvenilirliği yüksek olan bu yöntem tecrübeli estetik cerrahların kullandığı bir yöntemdir. Lipomatik yağ aldırma operasyonunun başlaması için kişinin bölgesel olarak yağlardan kurtulmak isteyeceği bölgeleri belirlemesi gerekir. Kafasında belirlediği bölgeler ile estetik cerraha başvurması ve sürecin planlanmasını beklemesi gerekir. Kişinin seçtiği bölgelere göre operasyon yapacak cerrah yağ dokusunun ölçümünü yapar. Bu ölçüm sonrası uygulanan lokal anestezi ile işlem başlatılır. Yağ alınacak bölge büyükse ya da kişi kendi isteği ile uyumak istiyorsa genel anesteziyi tercih edebilir. Ama bu yöntem için genel de olan lokal anestezidir ve aynı gün taburculuk işlemi planlanır. Lipomatik yağ aldırma yönteminde lipomatik cihazında ince kanüller vardır. Bu titreşimi sağlayan kanüller yağların yakılmasını sağlar ve vakum sayesinde vücuttan dışarı çıkmasını sağlar. Bu yöntemi kullanarak yağ aldırmak isteyenlerin arasında sadece kafınlar yoktur. Erkeklerin de bu yöntemden yararlanarak istediği bölgelerinden yağ aldırma operasyonlarından faydalandığı bilinmektedir. Erkekler için en çok tercih ettikleri bölge karın bölgesidir. Erkeklerde en fazla görülen yağlanma simit şeklinde göbek etrafında gerçekleşir.

H100 Aşısı

Kısaltılmış hali H100 olan Hyalüranik asit aşı diye bilinen bu aşı son zamanlarda herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Günlük dilimize gençlik aşısı olarak girmiştir. İçerisinde bulunan hyalüranik asit sayesinde uygulandığı bölümdeki deri kırışıklıklarını nemlendirerek giderir. Bu asit cildin nem oranının dengede tutulmasını sağlar. H100 aşısı nedir? Ciltte var olan deformeleri gidermek için kullanılan ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engellemek için içinde hyalüranik asit içeren aşıdır. Bu uygulama son zamanların en yeni estetik medikal operasyonudur. Bu aşı kendisine benzer diğer yöntemlerden ayrılır. Hem kullanım açısından konforludur. Hem de içerisinde bulunan antioksidan olan mannitol ve içerdiği asit mineral ve vitaminler sayesinde daha başarılı bir yöntem olarak estetik dünyasında yerini almayı başarmıştır. H100 aşısı kişinin talep ettiği yüz bölgesine, boyun bölgesine, dekolte çatal bölgesine ve el üzerine rahatlıkla uygulanabilir. Burada önemli olan kişinin hangi bölgesi için yaptırmak istediğine karar vermesi ve uzmana danışmasıdır. H100 aşısının seans sayıları kişilere göre değişmektedir. Kişinin yaşı, cinsiyeti, hangi bölgeye yapılacağı ve yapılacak bölgenin kırışıklık derecesi seans sayısındaki parametre değişiklikleridir. Bunlar kişiden kişiye değiştiği için sadece şu seans sayısı yeterlidir diyemeyiz. Genç ciltler için uygulama seans sayısı iki ya da üç yeterli olabilir ve seans sayısı arasındaki aralık bir iki hafta yeterli olacaktır. Orta yaşlı ciltler için yine ideal sayı üç ve seans aralık iki hafta yeterli olabilir. Çok yıpranmış derilerde cilt bölgelerinde üç ya da beş seans yeterli olacaktır ve seans aralık sayısı da bir hafta olabilmektedir. H100 Aşısının Faydaları H100 aşısı yaptırmış kimselerde cilt kendisinin nem dengesini korumaya başlayacak ve nem oranı arttıkça ciltteki elastikiyet de o oranda rahatlayacaktır. Faydalarından en önemlisi budur. Kişinin cildinde var olan nemi yeterli düzeye getirmek ve o dengenin korunmasını sağlamak. H100 aşısı derinin altında bulunan kas yapısını desteklediği için var olan kırışıklıklar azalacak ve bu durumda yeni yıpranmışlıklar oluşmayacaktır. Hem kas dokusu desteklenmiş hem de antioksidanlarla yeni hücre oluşumu sağlanmış olur. Aşı cildin daha uzun süre genç kalmasını sağlar. Dokuların sıkılaşmasını sağlayan aşı cildin ömrünü uzatır. Yüz sarkması gibi sıkıntılar yaşayan gıdı ve boyun bölgesinde sarkmalar yaşayan kişilerin psikolojisi bu durumdan etkilenmiştir. H100 aşısının en büyük faydalarından biri de insanların rahatsızlık duyduğu durumları gidermek ve dolayısıyla psikolojik olarak da rahatlamalarını sağlamaktır. Nemi dengede tutan, ödemi azaltan elastik yapıyı koruyan hücrelerin ömrünü uzatan aşının bunlar biline faydasıdır. Medikal bir tedavi ya da estetik bir tedavi olarak kabul edilen H100 aşısı son yıllarda adının sık duyulduğu ve ilgisini çeken insanların sıkça araştırdığı bir tedavidir.

Piezo Burun Estetiği

İtalyan Estetik Cerrahlar tarafından bulunan Piezo Burun Estetiği yöntemi geleneksel burun estetik operasyonlarına göre çok daha ağrısız ve morluksuz geçer. Piezo Burun Estetiği'nde kesinlikle burun kemikleri kırılmaz, elektrik gücü yardımıyla burun yeniden şekillendirilir. Burun üzerinde bulunan yumuşak doku kesinlikle zarar görmez. Bir nevi törpüleme işlemidir. İtalyan Burun Estetiği de denen bu operasyon son yıllarda geleneksel estetik operasyonların yerini almıştır.