Bunu engellemeye destek olan mavi su kellik sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olarak kısa süre içerisinde gürleşme meydana getirme konusunda etkinlik sağlayabilir.

Evde Saç Çıkarmak İçin Yöntemler

Stres, kansızlık, vitamin eksikliği, genetik yatkınlık gibi nedenlerden ötürü meydana gelen saç dökülmesini önlemek için evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler bulunmaktadır. Yeni saç oluşumuna destek olan yöntemler, saç köklerinde uyarıcı bir etki meydana getirir. Bu uyarıcı etki yeni saç oluşumunu destekleyerek kısa süre içerisinde seyrelme gibi problemlerin giderilmesine etki sağlamaktadır. Evde uygulanabilecek doğal yöntemler arasında soğan, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak yeni saçların çıkması için gerekli olan kolajenin oluşmasını sağlamaktadır. Katı meyve sıkacağında 1 adet soğanın suyunu çıkartıp ardından içerisinde 1-2 damla esansiyel yağ ve 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip saç köklerine masaj yaparak uygulamak kısa sürede saçların güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Isırgan otu saçların güçlenmesine yardımcı olan yeni saç oluşumunu destekleyen evde kolayca uygulanabilecek bir başka yöntemdir. Isırgan otu yağını saç diplerinize sürüp 2-3 saat beklettikten sonra yıkamanız yeterlidir. Bu uygulamaları hafta 2-3 kere uygulamak yeterlidir.

Kesin Saç Çıkaran Yağlar Nelerdir?

Çam terebentin yağı saç çıkarma konusunda etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Çam ağacından süzülen baldan elde edilen bu yağ, saç köklerini besleyerek dökülme problemlerinin azalmasına yardımcı olan ve yeni saç oluşumuna destek olan bir içeriğe sahiptir. 1 su bardağı miktarında şampuanın içerisinde yaklaşık olarak 20-25 damla bu yağdan döküp her banyoda kullanmak etkili olacaktır. Saça ve saç diplerine doğrudan uygulamak tahrişe yol açabilir. Bu nedenle şampuan ile uygulanmalıdır. Doğal olarak üretilmiş 1 fincan miktarında zeytinyağını, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı defne tohumu yağı ve maydanoz tohumu ile karıştırıp saç diplerine tamamen sürebilirsiniz. Masaj yaparak saç diplerine yedirdiğiniz bu karışımı 2 saat sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 1 defa uygulamak yeterlidir. Bu tarifte birden fazla yağ bulunmaktadır ve her biri oldukça farklı etkiler göstermektedir. Fakat ortak amaç saç foliküllerinin güçlenmesidir.

Saça Masaj Yapmak Dökülmeyi Önler mi?

Saç diplerine masaj yapmak kan dolaşımının hızlanmasına ve saç köklerinin uyarılmasına etki edeceği yeni saç oluşumunu desteklemektedir. Saç çıkaran yağlar ile birlikte saç köklerine hafif hafif bastırarak oval hareketler ile masaj yapmak kellik problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Amla yağı, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı bu masaj sırasında kullanılabilmektedir. Masaj yaptıktan 10 dakika sonra saçlarını yıkayabilirsiniz. Bu işlem ile gür ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Yeni Saç Oluşumu Mümkün mü? Ne Yapmalı?

Saç dökülmesi bazen normal bir şekilde gerçekleşebilirken bazen ise bazı hastalıkların habercisi olarak ortaya çıkmaktadır. Yeni saç oluşumu yapılan araştırmalara göre mümkündür. Bunu sağlamak için ilk yol hücre yenilenmesini arttırıcı etki oluşturmaktadır. Dilerseniz mavi su saç çıkarıcı kullananlar ve kullanıcı yorumları hakkında bilgi alarak sağlıklı saç çıkarma ve uzatma konusundaki etkilerini görebilirsiniz.