Diyaliz merkezi bahçesinde yapılan düğünün ardından böbrek hastası çift, gelinlik ve damatlıkla ele ele, göz göze diyalize girdi.

Fethiye'ye bu yaz tatil için giden ancak oraya yerleşen böbrek hastası Şebnem Ekici, tedavi gördüğü Fethiye Diyaliz Merkezi'nde, 3 yıldır kendisi gibi böbrek yetmezliği çeken Bağ-Kur emeklisi Mustafa Binkanat'ı diyaliz merkezinde görüp çok etkilendi. İki böbrek hastası arasında başlayan iletişim, karşılaştıkları diyaliz seansları sırasında aşka dönüştü. 11 Ekim'de Mustafa Binkanat, Şebnem Ekici'ye evlenme teklif etti. Ekici'nin 'evet' demesi üzerine çift, diyaliz merkezi yönetiminin de desteğiyle düğün hazırlıklarını kısa sürede tamamladı.

DİYALİZ MERKEZİNDE DÜĞÜN

Şebnem Ekici ve Mustafa Binkanat, önceki gün Fethiye Diyaliz Merkezi bahçesinde düzenlenen sade bir törenle evlendi. Çiftin düğününe, akrabaları, arkadaşları ve diyaliz merkezinde tedavi gören böbrek hastaları katıldı. Düğün boyunca göz göze dans edip, karşılıklı oynayan çifte, arkadaşları da eşlik etti. Takı merasiminin ardından çift, 'Şebnem ve Mustafa' yazılı düğün pastasını kesti. Pasta kesiminin ardından eğlence müzik ve danslarla devam etti.

DÜĞÜN BİTTİ, DİYALİZ BAŞLADI

Haftada 3 gün diyalize girmesi gereken Şebnem ve Mustafa Binkanat çifti, düğünün sona ermesinin ardından diyaliz salonunun yolunu tuttu. Gelinlik ve damatlıkla diyalize giren çift, "Birlikte diyalize giriyoruz. Bundan sonra ömrümüzün sonuna kadar hiçbir yerde ayrılmayacağız" diye konuştu.

Diyaliz sırasında ele ele tutuşan çift, gözlerini birbirinden dakikalarca alamadı.

'ÖMRÜMÜN GERİ KALANINI ONUNLA GEÇİRMEK İSTİYORUM'

Ailede kronik olan böbrek yetmezliğinin 5 yıl önce başladığını kaydeden Şebnem Ekici, Mustafa Binkanat'ı tanıyıp çok sevdiğini anlattı. Henüz yan yana hiç diyalize girmediklerini anlatan Ekici, "Ben Mustafa'yı ilk kez merkezin bahçesine gördüm. Bu yıl sadece tatil için gelmiştim, ama yerleşme kararı aldım. Mustafa'yı görünce 'Onu kesinlikle tanımalıyım' dedim. Sanki önceden aradaşmışız da ayrılmışız gibi geldi bana. Bir daha hiç ayrılmayacağız. Ömrümün geri kalanını onunla dolu dolu geçirmek istiyorum. Çok mutluyum, çok seviyorum" diye konuştu.

'BÜYÜK ACILAR ÇEKTİK'

Aslen Bursalı olduğunu belirten Mustafa Binkanat ise 11 ay önce Fethiye'ye gelerek yerleştiğini söyledi. Şebnem Ekici'yi ilk kez 3 ay önce gördüğünü kaydeden Binkanat, "Tanıştıktan sonra 2 gün içinde konuşup evlenmeye karar verdik. Buraya gelirken 'Eğer kafama göre birini bulursam evlenirim' diyordum. Benim için önce kalbi, sonra mantığı önemli. Bu yüzden hiç düşünmedim. Büyük acılar çektik, atlattık. Artık mutlu olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mustafa Binkanat'ın ablası Hasibe Eraslan da çok büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Yıllarca kardeşi için üzüldüğünü aktaran Eraslan, "Sürekli uzaklarda, onun için ağlıyordum. Artık onun da bir yuvası olduğunu bilmek, beni çok mutlu ediyor. Gelinimizi de çok sevdik. Hiç ayrılmasınlar" dedi.

'AİLELER HASTA ÇOCUKLARININ EVLENMESİNE SICAK BAKMIYOR'

Çiftin doktoru olan İç Hastalıklar Uzmanı Talat Örnek, ailelerin genellikle hasta çocuklarının evlenmesine sıcak bakmadığını kaydetti. Oysa bu durumun çiftlerin birbirini daha iyi anlaması açısından çok büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Uzm. Dr. Örnek, şöyle dedi:

"Biz çiftlerimizi evlilik konusunda destekliyor, yüreklendiriyoruz. Aileleri ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık nedeniyle kısıtlanmış bir insanın, duygusal yönden de kısıtlanmasının doğru olmadığını biliyoruz. Bu merkezimizde gerçekleşen 6'ncı evlilik oldu. Şimdi hepsi çok mutlu. Aileler bu konuda müsterih olsunlar."

Şebnem ve Mustafa Binkanat çifti, diyaliz işleminin ardından evlerinin yolunu tuttu