Kadın her yaşta kendini güzel görmek güzel hissetmek isteyen bir varlıktır. Esas olan ruh ve onun temsil ettiği duygular olmasına rağmen vücut güzelliğini ve estetik görünümünün insanlar arasında oldukça önemli kabul edilen bir parametre olduğu tartışılmaz bir konu.

Cinselliğin çekiciliğin vücut güzelliği, estetik görünüm ile güçlendiği de her ne kadar kabul etmesek de aşikar bir gerçektir. 

Esasında cinsellik her bireyin kendisi ile ilgili bir kavramdır. Ne kişinin dış görüntüsü, dış genital organlarının şekli ile ne de partnerinin yargıları ve yorumları ile ilgili bir kavramdır cinsellik. Kendini tanımak bu konuda oldukça önemli diye düşünüyorum. Kadının kendi cinselliğini keşfetmesi, tanıması, kabullenmesi ve sevmesi toplumsal yargılardan sıyrılıp tam ve bütün olduğu gerçeğine ulaşmasında çaba gerektiren bir süreç. 

Cinsellik hiçbir zaman sadece cinsellik değildir. Çok yüzlü bir ayna gibidir. Sevilmek, beğenilmek, arzulanmak için genital bölgenin o dönemki normlara göre şekillendirilmesi gerekliliği aynanın sadece bir yüzüdür. Bu konuyu çözümlemek oldukça zordur esasen. Ancak bir kadın ve jinekolog olarak bu konuya yaklaşımım genital estetik isteği ile gelen kadınlarda altta yatan dinamiği mutlaka göz önünde bulundurarak hastayı yönlendirmek ve en uygun operasyonu gerçekleştirmektir.

Kadının önce kendi cinselliği ile ilgili fikirlerini alma, neyi isteyip neyi istemediğini algılamak o doğrultuda bir operasyon süreci belirlemek gerek diye düşünüyorum.

Ancak bazen de genital estetik bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. Normalden çok büyük küçük dudaklar enfeksiyonlara ve geçmeyen vajinitlere bazen inatçı idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir. Yada adet zamanında pede yapışıp kanamalara ve akabinde enfeksiyonlara neden olabilir.

Tüm bu nedenlerle genital estetik biz jinekolog hekimler tarafından son derece sıklıkla uygulanan ve sonuçları oldukça yüz güldüren operasyonlardır.

Jinekolog
Op. Dr. Müge Aksoy