Kızlık zarı vajinanın 1-2 cm arkasında ve çeşitli yapılara ve farklı şekillere sahip bir kumaştır. Kızlık zarının işlevi uterusu dış etkenlerden korumaktır ve vajinal girişin virgin kalıpla kapatılmadığına inanılmaktadır. 

Kızlık zarı ile ilgili en yaygın yanılgılar vajina ve stenozun genişliği ile ilişkilidir. Dar vajinal erişime sahip kadınların kanaması daha fazladır. Bununla birlikte, bazı kızlık zarı tipleri vajinal açıklığı tamamen kapsamaz ve bu nedenle ilk ilişki sırasında herhangi bir kanama olmayabilir. İnsanlar arasında esnek bir bakire küf denilen şey, kızlık zarının vajinal girişi tamamen kapatmamasıdır.

Nadiren, bazı kadınların tamamen kapalı bir kızlık zarı türü vardır. Tamamen kapalı virgin kanı olan kadınlarda kız gibi kanama hiçbir şekilde gerçekleşmez. Bu durumda, zar tabakası sadece küçük bir işlemle açılabilir. Kızlık zarının yanı sıra Bolu kürtaj fiyatları da incelenebilir.

Kızlık Zarı Nasıl Dikilir?

Hymenoplasti ayrıca kızlık zarı nakli olarak da adlandırılır. Doktorlar bakire tükürme iniş - jinekologlar. Kızlık zarı dikme yöntemleri iki farklı türdedir: geçici ve kalıcı. Her iki türün de farklı avantajları ve dezavantajları vardır.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Geçici kızlık zarı nakli, genellikle ilk gece kanamayı önlemek için evlilik öncesi yapılan basit bir cerrahi işlemdir. Kızlık zarı geçici ekimi evlenmeden kısa bir süre önce yapılır ve ilk cinsel ilişki sırasında kanama meydana gelir. Kızlık zarı için ameliyat sonrası herhangi bir problemin olması beklenmez.

Bu kızlık zarı dokusunu değil, toplumda genç kadınların hayatlarını etkileyecek kadar hassas ve önemli. Kızlık zarı ile ilgili gizlilik işlemleri de çok önemlidir. Bu işlemi yapmaya karar verdiğinizde, işlemin yapılacağı merkez, klinik veya hastanenin güvenilirliğinden emin olmalısınız. Kızlık zarı gizli iniş çok hassas bir politikanın konusu olduğu ve tüm kişisel haklarınızı koruduğu yerler.

Geçici kızlık zarı, evlenmeden 3-4 kez önce yapılabilecek bir işlemdir ve kızlık zarı yırtıldıktan sonra bırakılan doku birlikte vajinaya dikilir. Restore edilen kızlık zarı da ilk cinsel ilişki sırasında kırılır ve kanar.

Basit bir işlem olan kızlık zarı nakli prosedürü sadece 15 dakika sürer ve vajina anestezisi işlem sırasında lokal anestezi ile uyuşturulur. Kızlık zarı dikiminden sonraki 3-4 gün içinde cinsel ilişki olmazsa, kanama meydana gelmeyebilir. Kızlık zarının dikimine ek olarak kürtaj işlemine de ihtiyacı olanlar Bolu kürtaj fiyatlarıda öğrenilmelidir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı kızlık zarı, evlilik veya cinsel ilişkiden hemen önce zorunlu olmayan bir ameliyat türüdür. Kızlık zarı çıkarmak için yapılan kalıcı ameliyattan sonra, kanama ilk cinsel ilişkiden bağımsız olarak meydana gelir. Genitalüzerindeki estetik ameliyatlardan biri olan kalıcı kızlık zarı ameliyatı yapay kızlık zarı oluşturur ve vajinal girişi silerek sabitlenir. Bu yöntemle kızlık zarı kanaması olasılığı% 100'dür.

Uzun süre sonra evlilik veya cinsiyet düşünen kadınların tercih ettiği bu yöntem flep yöntemi olarak da bilinir. Vajinanın arka duvarından çıkarılan bir doku parçası yapay bir kızlık zarının yerine geçtiğinden, bu işleme kızlık zarının bir kapakla dikilmesi denir.Kızlık zarı vajinadan yaklaşık 2 cm uzakta bulunan bir zardır. Penis, rahim bu bölgeden girdiğinde kızlık zarı patlar ve kanama meydana gelir.

İlk gecenin kanının rengi normal kanamanınkiyle aynıdır. Bu kanamanın kılcal damarlara verilen hasarın bir sonucu olarak ortaya çıkması nedeniyledir. Vajinanın genişlemesi varsa, vajina daraltılabildiğinde flep yöntemi kullanılabilir.

Kızlık Zarı Diktirdikten Sonra Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kızlık zarı dikiminden sonra özen gösterilmeli ve sağlığınızı korumak ve işlem sonrası istenmeyen etkilerden kaçınmak için doktorun tüm tavsiyelerine uymanız önemlidir. Kızlık zarı naklinden sonra verilen ilaçları düzenli olarak kullanmalı, doktorunuzun belirttiği süre içinde kontrol organlarını düzenli olarak ziyaret etmeli ve sargının düzenli yapıldığından emin olmalısınız. Tüm bu önlemler sizi postoperatif enfeksiyon riskinden korumalıdır.

İşlemden sonra, özellikle ilk hafta boyunca bisikletler, motosikletler sürülmemeli, jimnastik kısa bir mola ile yapılmalı ve yüzme havuzları, deniz veya hamam gibi yüksek nemli yerlerde kullanılmamalıdır. Aynı anda oturma ve duş alma alışkanlığınız varsa, enfeksiyon riski geçene kadar kalıcı bir duş almalısınız. Kısa zamanda Bolu kürtaj fiyatları araştırırken kızlık zarı dikimi de yaptırabilirsiniz.