GİRESUN (AA) - Türk Kızılayı tarafından Atatürk Meydanında düzenlenen kampanyada, vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Meydandaki kan toplama aracını ziyaret eden Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Türk Kızılayı personeli ve kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Sarıfakıoğulları, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'un, kan bağışı konusunda vatandaşların ilgi gösterdiği bir il olduğunu söyledi.

Bu durumdan memnuniyet duyduklarını belirten Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:

"Zaten en üst düzeyde vatandaşlarımız hassasiyet gösteriyor. Biz bu hassasiyetlerinin devamını bekliyoruz. Çünkü kanın başka türlü tedarik edilmesi söz konusu değil, ancak bağışlar suretiyle ikame edilmesi mevzu bahis."

Sarıfakıoğulları, vatandaşlara gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla teşekkür etti.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkez Giresun Kan Bağış Merkezi Müdür Vekili Dr. Zihni Ataman ise "Güvenli Kan Temini" projesi kapsamında, Atatürk Meydanı'nda etkinlik yaptıklarını belirtti.

Kanı alma sırasında, öncelikli olarak kan bağışçısının sağlığını dikkate aldıklarını ifade ederek, "Daha sonra bu kanı verdiğimiz kişiye bir zararının olmayacağını belirlememiz gerekiyor. Bundan dolayı güvenli kan temini diyoruz. Bizim işimiz sadece kan almak değil, bu kanın hastaya şifa vermesini sağlayacağına emin olmak istiyoruz." dedi.

Ataman, kan bağışında Giresun'un her zamanki hedeflerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, ocak ayın hedefinin ise yüzde 110'un üzerine çıktığını sözlerine ekledi.