Göz ve göz çevresine yapılacak küçük estetik ve fonksiyonel operasyonlar ile yıllara meydan okuyan canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olabileceğini ifade eden Dr. Tütüncü, "Göz çevresine, göz kapağına ve gözaltı torbalarına uygulanan estetik ile gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarabilirsiniz. Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarkar. Bu durum göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve gözün önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesine neden olur. Göz ve göz çevresine yapılacak küçük estetik ve fonksiyonel operasyonlar ile yıllara meydan okuyan canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olabilirsiniz" dedi.
Hastalara en sık uygulanan göz çevresi estetik operasyonların başında; göz kapağı estetiği, göz çevresi botoksu ve kaş kaldırma operasyonu olduğunu ifade eden Dr. Tütüncü, "Göz çevresindeki kırışıklıkları, burun kökü-alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme botoks yöntemi sıklıkla kullanılmaktadır. Öğle arası uygulamalar’ olarak bilinen ve yaklaşık 5-10 dakika süren bu işlem sonrasında 6-9 ay arası bir dönemde yaşlanmaya dair tüm etkilerden kurtulmak mümkün. Üstelik işlem sonrası ağrı ya da şişlik de olmuyor. Botoksla kombine edilebilecek dolgu uygulamaları gerekli noktalarda hacim artışı sağlayarak kaşların daha genç ve çekici görünmesini, çizgilerin azalmasını ya da yok olmasını sağlıyor" diye konuştu.
Göz kapağı estetiği ameliyatı hakkında bilgi veren Dr. Tütüncü, "Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır ancak hastanın talebine göre veya başka işlemler de yapılacaksa genel anestezi altında da yapılabilir. Hastanın mevcut şikâyetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar ya da her ikisi de aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1,5 saat sürer. Üst göz kapağı için kesi göz kapağının katlanma yerinden yapılır. Üst göz kapağında gizli bir dikiş ve alt göz kapağında kirpik dibinde kendiliğinden kaybolan dikişler vardır. Bu nedenle iz görünmez. Ayrıca göz kapakları insan derisinde en az iz bırakan bölgelerdendir. Ameliyat sonrası ödem oluşumunu önlemek için göz 1 saat kapalı tutulur. Hasta hemen evine dönebilir. Herhangi bir sargı ya da pansuman söz konusu değildir. Hasta iki gün sonra banyo yapabilir, doğal ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilir. Dört gün sonra üst göz kapağındaki dikiş alınır. Bu süre zarfında hasta güneş gözlüğü takarak günlük hayatına devam edebilir. Bu operasyon tek başına uygulanırken kaş kaldırma ve yüz germe operasyonları ile kombine edilebilir" şeklinde konuştu.