Bunun yanında diğer halılar gibi halıfleksleri yerlerinden kaldırıp çırpamayız. Ayrıca halıflekslerin yenileri ile değiştirilmeleri halılara göre daha zordur. Tüm bunlar halıflekslerin çok daha kirli olmasına neden olur. Bunun için halıfleks yıkama ilk tercih etmeniz gereken, hijyen yöntemi olmalıdır. 

Tozun, kirin ve bakterinin üstlerinde biriktiği halıflekslerin temizliği için öncelikle elektrikli süpürge ile biriken tozları çekmeniz gerekir. Çünkü halıfleks yıkama işlemine başlamadan önce tozların dibe çökmesi önlenmelidir.  

Halıflekslerin evde yıkanması yerine silinmesi çok daha mantıklıdır. Çünkü bu halılar yere yapışıktır ve kurumaları uzun süre alır. Ayrıca bu durumdan zemin de zarar görecektir. Ancak halıfleksinizin illa yıkanmasını istiyorsanız, Bursa halıfleks yıkama firmalarından yardım alabilirsiniz. 

Halıfleks yıkama işlemini kendiniz yapmak isterseniz, iyi bir halı yıkama makinesi sahibi olmanız gerekir.  Ayrıca yıkama işlemi sırasında dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da, kullandığınız temizleyicilerin cilde zarar vermeyen temizleyiciler olmasıdır. Bu işlem için en uygun temizlik malzemeleri halı şampuanlarıdır. Yine halıfleks yıkama için sabun da kullanabilirsiniz. Ancak bunlar dışında kullanacağınız tüm malzemeler, hem cildinize hem de halıfleksinize zarar verecektir.

Halıfleksinizi yıkadıktan ya da sildikten sonra, iyice arındırmanız gerekir. Eğer iyice arındırmazsanız derindeki lekeler yüzeye çıkar ve tekrar tekrar uğraşmanız gerekebilir. Bu sebeple su ve temiz bir bezle halıfleksinizi iyice arındırmaya özen gösterin. Ancak unutmayın ki, halıfleksleri elle temizlemeniz tam olarak hijyen sağlamayacaktır. Bunun için Bursa halıfleks yıkama fiyatlarını öğrenerek, uzman bir firmadan yardım almanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Halıfleks temizliğini elinizle yapmakta ısrar ediyorsanız, fırça kullanmalısınız. Kullandığınız fırçanın dişleri sivri olmalı. Ancak çok fazla sivri olması da halıfleksinizi yıpratabilir. Doğru fırça seçimi için özenli davranmalısınız.

Halıfleks temizliği ile ilgili bu noktaları göz önünde bulundurursanız, hem halıfleksiniz temizlenir hem de mikroplardan kurtulursunuz. Ancak yine de %100 hijyen için Bursa halıfleks yıkama firmaları ile irtibata geçip, halıfleks yıkama fiyatlarını öğrenmeniz de yarar vardır.