Hamilelik; erkek spermlerinin kadın rahmindeki yumurtalıklarla eşleşmesi ve embriyo oluşumu ile ortaya çıkar. Bu durum genellikle 2-3 haftalık sürede belli olur nitekim kadınlar belirli periyotlarda regl – adet olduğundan bu periyotta adet olunmaması hamileliğin belirlenmesinde rol oynar. Yani bir kadın için regl olmama durumu hamilelik için önemli göstergelerden bir tanesidir. Ancak kan tahlili veya hamilelik testi ile hamileliğin belirlenmesi daha ikna edicidir.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin belirlenmesinde kan testi ve adet gecikmesinin yanında birtakım belirtiler vardır. Söz konusu belirtiler ile karşılaşıldığında çok büyük ihtimalle hamilelik tespit edilir. Peki, bu belirtiler nelerdir? Buyurun inceleyelim!

  • Meme Ağrıları: Anne vücudunda gerçekleşen hormonal ve fiziksel değişimler hamilelik belirtilerinin tetikleyicisidir. Bu anlamda meme bölgesinde gerçekleşen ağrı ve hassasiyet kadınların hamilelik şüphesini güçlendirici bir unsurdur.

  • Vajina Kanaması: Embriyo oluşumunu takiben kadınlarda kanama ve akıntı gerçekleşebilir. Bu durum hamilelikte sık karşılaşılan bir belirtidir.

  • Halsizlik: Kadınlarda görülen sürekli uyuma isteği ve halsizlik hamile olmaya işarettir. Hamile olduğundan şüphelenen ve sürekli halsiz hisseden kadınlar bir test yardımı ile hamileliklerinden emin olabilirler.

  • Baş Dönmesi: Hamileliğin ilk safhası olan erken hamilelikte baş dönmesi yaygın görülür. Sürekli mideniz bulanıyor ve iştahsızlık yaşıyorsanız hamile olabilirsiniz.

  • Sık İdrar: Anne karnında bebeğin yerleşimi ile mesane ve bağırsaklara baskı olur. Bu nedenle de anne adayları sık sık idrar yapmak zorunda kalır.

Kaynak: https://www.cicicocuk.com/hamilelik-kac-gunde-belli-olur/