Hamilelikte derinin fazla genişlemesi nedeniyle derin çatlaklar oluşuyor ve deri esnekliğini kaybederek gevşek ve sarkmış bir karın oluşuyor.. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr Dr Muhammet Erkan, deforme olmuş deriyi uzaklaştırmak, gevşeyen kası sıkılaştırmak ve düz ve gergin bir karın elde etmek için abdominoplasti yapıldığını söyledi. Dr.Erkan, Karın germe yöntemi hakkında şu bilgileri verdi.

DAHA DETAYLI BİLGİ VE AYRINTI İÇİN BURAYA BAŞVURUNUZ



Abdominoplasti denilen karın germe ameliyatı sık uygulanan estetik cerrahi yöntemidir. Karın ön duvarındaki fazla deri ve yağı çıkararak, gerekirse zayıflamış ve gevşemiş karın kaslarını sıkılaştırarak daha düz, daha sağlam ve daha sağlıklı bir karın elde etmek amacıyla yapılan bir estetik ameliyattır.

Karın bölgesinde oluşan deformitenin en sık nedeni, özellikle çok sayıda olan hamileliklerdir. Gebelik karın derisini ve adale yapısını gererek düzgün olan yapıyı bozmaktadır. Ayrıca kadınlarda yaş ve hamilelik sonrası genellikle alt karın bölgesinde yağ depolanması olmaktadır. Sonuçta karın ön duvarında gerginlik ve incelme, kas dokuda bozulmalar meydana gelmektedir. Yine aşırı kilo alıp verme, yaşlanma, kalıtsal faktörler ve daha önceki operasyonlar sonucunda da karında sarkma ve bozulma yaparak kişiyi karın germe ameliyatı için aday yapabilmektedir.

Bu ameliyat özellikle birkaç kez doğum yapmış, karın bölgesi derisinde çatlaklar oluşmuş ve sarkmış, ve karın kasları zayıflamış kadınlarda son derece faydalı sonuçlar vermektedir.

EN İDEAL HASTA

Karın estetiği ameliyatı için en ideal hastalar normal boy ve kilo ölçülerine sahip, eksersiz ve diyetle giderilemeyen karın deformitesi bulunan, gerçekçi beklentileri olan, hamilelik planlamayan belirgin deri sarkması ve fazlalığı olan kadınlardır.



KARIN GERME BİR KİLO VERME AMELİYATI DEĞİLDİR...

Karın germe ameliyat asla bir zayıflama yöntemi değildir. Bir deformite düzeltme ameliyatıdır. Çeşitli nedenlerle deforme olmuş karın bölgesini düzelterek düz ve gergin bir karın elde etmeye çalışılır.

DERİ ÇATLAKLARINDAN KURTARIYOR.

Özellikle hamilelikler sonrası deri çatlakları yaygındır. Bu deri çatlaklarının cerrahi olarak çıkartılmasından başka etkin bir tedavisi yoktur. Karın germe ameliyatı ile birlikte göbek altı ve göbek çevresinde bulunan çatlaklar giderilebilmektedir.

Gelecekte gebelik düşünen hanımların bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemesinde yarar vardır.  Doğumdan en az 9 ay sonra karın estetiği girişimi yapılabilmektedir.

Karın germe ameliyatı planlanırken istenilen sonucun elde edilebilmesi için; karın derisinin elastikiyeti, derideki sarkıklığın miktarı, çatlak olup olmadığı ve karın kaslarındaki ayrılmanın derecesi gibi bazı kriterlere dikkat etmek gerekmektedir. Kişinin bu özelliklerine bakılarak karında yapılacak germe miktarına karar verilir.

Her estetik ameliyatta olduğu gibi karın estetiği ameliyatını da kişiye özel planlamak gerekir..Her hastanın karın deformitesi çok farklı olabilmekte ve uygulanacak cerrahi yöntem değişebilmektedir. Kişinin karın deformitesinin derecesine göre basitten komplekse göre değişik karın germe teknikleri bulunmaktadır. Kişiye özel planlama ile hastayı memnun edecek düz ve gergin bir karın sağlayacak en uygun teknik seçilmektedir. .Orta ve aşırı derecede deri fazlalığı olanlarda yeni bir göbek yeri yapmak gerekmektedir.

Karını bir bölgesinde yağ fazlalığı varken diğer bir alanda deri sarkması olabilmektedir. Bu durumda karın germe ameliyatı liposakşın denilen yağ alma yöntemi ile birlikte yapılabilmektedir. Aynı anda yağlar alınırken sarkmış deri kısmı alınarak gergin ve düzgün bir karın elde edilir.

AMELİAYAT İZLERİ GİZLENEBİLİYOR.

Ameliyat sonunda değişik derecelerde ameliyat izi kalacaktır. İzin uzunluğu karın ve bel bölgesindeki cilt bolluğuna göre değişir. Ancak izler bikini altına kalacak ve zamanla solarak azalacaktır.

İlk birkaç gün karın bölgesinde şişlik ve ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilen ağrı olabilir. Ameliyattan sonra ki gün veya aynı gün hasta evine dönebilmektedir. Ameliyat bölgesinde toplanmasını engellemek için yerleştirilen drenler 2-3 gün sora çıkartılacaktır. 10 gün sonra dikişler alınacaktır.4-6 hafta vücudu zorlayacak ve ağırlık kaldırıcı hareketlerden sakınmak gerekmektedir. Karın estetiği ameliyatı sonrasında bir hafta kadar istirahat genellikle yeterli olur. 12-14 günde normal hayatınıza dönebilirsiniz. Ameliyattan 1 ay sonra aşamalı bir şekilde spora başlanabilirsiniz.
Ameliyattan sonra 3-4 hafta karın korsesi kullanmak gerekecektir. Korse hem ağrısız rahat hareket etmenizi sağlar, hem de karın derisinin tabana iyi yapışmasını sağlar ve ödemi azaltır.

Karın germe ameliyatı için uygun adaysanız bu işlem, görünüşünüzü ve kendinize olan güveninizi arttıracaktır, ancak, tümüyle ideal bir görünüme kavuşmanızı veya tedavi gerektiren diğer sorunlarınızı ortadan kaldırmayı sağlamayacaktır. Ameliyata karar vermeden önce, beklentileriniz konusunda iyi düşünmeniz ve bunları cerrahınızla ayrıntılı tartışmanız gerekir.