Hasta yatağı genellikle sürekli yatan hastaların kullandığı bir ürün olduğu için fonksiyonel özelliğe sahip olması gereklidir. Fonksiyonel özelliğe sahip olması sonucu hasta yatakları daha rahat bir yatak haline gelmiştir. Fonksiyonel olmasının yanı sıra hasta yatağı konforlu olma özelliğine sahip olmalıdır. Yatalak hastanın kullanması için bu yatakların normal yataklardan farklı olması gerekmektedir. Hasta karyolası konforlu özelliğe sahip olduğu için normal yataklara göre hasta için tercih edilebilir bir duruma gelmiştir. Hastayla ilgilenen bakıcılar ya da hasta yakınları da hastaların fonksiyonel ve konforlu yataklarda tedavilerine devam etmelerini istemiştir.

Fonksiyonel ve konforlu hasta yatağı çeşitlerimiz elektrikle çalışmaktadır. Elektrikle çalışması sonucu hareket özelliğine sahip olan bu yataklar fonksiyonel özelliğini buradan almaktadır. Normal yataklarda yatan hasta sabit bir şekilde yatarken, fonksiyonlu hasta yatakları sayesinde hareket edebilerek yatmaktadır. Özellikle hareketsiz bir şekilde yatan hasta için hareket edebilmek en önemli özelliktir. Normal yataklarda yatan hasta, yakını ya da bakıcısının yardımıyla hareket ederken, hasta yataklarında kendisi hareket edebilmektedir. Hasta yatakları fonksiyonel olmasının yanı sıra pratik özelliği de sahiptir. Hasta yatakta motora bağlı kumandayı kullanarak yatağını hareket ettirmektedir. Hastanın istediği zaman hareket edebilmesi hastanın fiziksel ve psikolojik açıdan da daha sağlıklı ve mutlu olmasını sağlamaktadır.

Fonksiyonel ve konforlu hasta karyolamız hareket etme özelliğinin yanı sıra kendine has parçaları olan da bir yatak çeşididir. Yan korkuluk ve başlık hasta yataklarının fonksiyonel parçalarındandır. Bu parçalar hastanın güvenliği ve konforu için oldukça önemlidir. Hasta karyolasının şiltesi yani yatağı da konforludur. Bu konforlu şilte sayesinde hasta rahat ve sağlıklı bir dinlenme süreci geçirir. Fonksiyonel yatakların ev tipi ve hastane tipi modelleri bulunur. Hastane tipi modelimiz hastane, huzurevi vb yerlerde kullanılan yatakların fonksiyonel bir şekilde tasarlanarak evlerde de kullanılabilir haline getirilmesidir. Hastane tipi yataklar sayesinde hastanız konforlu ve kaliteli bir tedavi süreci geçirir. Hastanız sürekli yatar vaziyette ise fonksiyonel ve konforlu yatakları tercih etmesini öneririz. Hürriyet Medikal Hasta Yatakları sağlıklı günler diler.