Rehabilitasyon: Amacı, engellilerin işlevsel, zihinsel, fiziksel ve sosyal düzeyde mümkün olan en yüksek özerklik düzeyine ulaşmasıdır. Bu sayede engelliliğin gelmesi ile ortadan kalkan sosyal ve ailebütünleşmesini sağlamaları beklenir. Rehabilitasyon işlemlerinde de evde hasta yatakları kullanılabilir.Bir terapist, hastaya ve bireysel ihtiyaçlarına odaklanan bir bakım planı geliştirmekten sorumludur.

Rehabilitasyon, zayıf veya hasarlı kasları yeniden kullanmanıza yardımcı olabilecek bir fizyoterapist tarafından yapıldığında çok farklı olabilir. Ayrıca eklemlerinizdeki hareket aralığını geliştirmenize yardımcı olur ve günlük aktiviteleriniz için ihtiyacınız olan her türlü ekipmanı kullanmayı öğretir. Hasta yatakları ile de daha fazla rahatlık sağlayabilirsiniz.

Bir solunum terapisti, kısmi veya tam solunum fonksiyonunu sürdürmek ve/veya yeniden kazanmak ve ayrıca ikincil komplikasyonlardan kaçınmak için bir solunum bakım planı da tasarlayabilir. Hastalar için hasta yatakları büyük önem taşır. Ergoterapist, günlük yaşam aktivitelerinize müdahale eden sorunları çözmenize yardımcı olacak ve size bu aktiviteleri ve diğer rutinleri evde nasıl yapacağınızı gösterecektir. Ayrıca, öğrenmeyi kolaylaştırmak için özel ekipman kullanımı açıklanır ve gerekirse bireysel etkinlikler yapılır.

Elektrikli Mafsallı Yataklar

Çok rahat yataklardır ve vücudun her bir bölümünün hareketleri bir kontrol vasıtasıyla gerçekleştirilir. Bu, hastanın daha bağımsız olmasına ve daha fazla özerkliğe sahip olmasına yardımcı olur. Elektrikli yataklar arasında bariatrik modelleri bulabiliriz. Kilolu hastalar için özel olarak tasarlanmış yataklardır. Modele bağlı olarak kişi başı 120 kg ağırlığa kadar destekleyebilirler.Elektrikli yataklar kaldırma platformları da olabilir. Bu, hastanın istediği yüksekliğe yükseltilebilir. Kısaca yatağın giriş çıkışını kolaylaştıran yataklardır. Hasta her hareket ettiğinde veya banyoya, duşa vs. gittiğinde gerektiğinde, fiziksel çaba harcamadan gerekli işlemleri yapabilir.

Manuel küresel kaymalı yataklar: Bu yatak tipinde hasta oturabilir ve ayaklarını kaldırabilir. Sert olanlardan biraz daha rahattırlar çünkü daha geniş bir hareket aralığı için eklemlidirler.Hareket kabiliyeti yüksek kullanıcılar için manuel yataklar tercih edilir. Aksi takdirde, elektrikler daha rahat olacaktır.Konuşma terapisti, hastanın iletişim becerilerini yeniden kazanmak için çalışacaktır. Konuşma yeteneğinizi kaybederseniz yutma güçlüğünün yanı sıra tekrar iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Bu işlemlerde evde hasta yatakları kullanılabilir.

Hasta Yatağı Ve Tedaviler

Her terapinin müdahale stratejileri çok farklıdır, ancak amaçları ortak bir hedefe ulaşmak, bireyin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmalarıdır. Bazı evde sağlık bakımı türleri, ilaçların ve teknik ekipmanların hastanın evine taşınmasını içerir. Hasta tarafından talep edilirse, hizmet, ekipmanın nasıl kullanılacağı veya ilaçların nasıl uygulanacağı konusunda eğitim içerebilir. Evde hasta yataklarının kullanımı önerilir. Bu yataklar yöntemi ile de elde edilebilmektedir.

Kısmen veya tamamen bağımlı olan birçok yaşlı hasta için en büyük dezavantajlardan biri, tıbbi randevuları olduğunda kendi başlarına hareket edememeleridir. Ya araç kullanırken kendilerini rahat hissetmedikleri için ya da sağlık sorunları nedeniyle taşıma önemlidir. Bu durumlarda, yasta yataklarının vereceği hizmet onlar için mükemmeldir. Sevdiklerinizi evlerinden almak, sağlık randevularına güvenle götürmek için ulaşım sağlamada hasta yataklarının kullanımı pratiktir.

Levitasyon Yataklar

Bu yataklar ve şilteleri, yaralanmalar nedeniyle vücudunun büyük bir bölümünde cilt yanıkları veya kabarcıkları olan kişiler için idealdir. Bu kişiler herhangi bir cisimle temas edemezler çünkü cilde sürtünmek hastaya büyük rahatsızlık verebilir.

Kaldırma yatakları, herhangi bir şeyle temastan kaçınmak için hastaların yatağın üzerinde yüksekte kalmasına izin verir. Hastayı yatağın üzerinde yüksekte tutmak için bu süspansiyonu elde etmek için sıcak hava kullanılır. Doğru seçim hastanın sağlığını etkiler. Hepimiz hayatımızın üçte birini yatak istirahati ile geçiririz ama hasta bir insan yatakta çok daha fazla saat harcar. Bu nedenle doğru yatak ve şilte seçimi yapılarak hastanın konforunu ve esenliğini sağlamak esastır. En önemlisi yatağın her hastaya ve ihtiyaçlarına göre ayarlanması, iyi durumda olması ve düzgün çalışmasıdır. Ergonomik hasta yatağı ürünlerini incelemek için linkini ziyaret edebilirsiniz.