KARABÜK (AA) - Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, akupunktur ve hacamat gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında tedavi hizmeti sunulmaya başlanacağı bildirildi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarına vatandaşların daha kolay erişebilmesi ve bu alanda yetkisiz kişilerce yapılan uygulamaların önüne geçilebilmesi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi açılması için yapılan başvurunun, Sağlık Bakanlığı Bilim Komisyonunca kabul edildiğini belirtti.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezinin açılmasında emeği geçenlere, başta hastane başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara olmak üzere, bu alanda çalışan uzman hekimlere teşekkürlerini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle halkımızdan, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını (özellikle hacamat ve sülük uygulaması gibi) yetkisi olmadığı halde izinsiz şekilde uygulayan şahıslara itibar etmemelerini ve bu tür durumlarla karşılaştıklarında müdürlüğümüze ihbarda bulunmalarını istirham ediyorum. İnsanımızın sağlığını hiçe sayarak ve halkımızın manevi duygularını istismar ederek uygunsuz koşullarda bu uygulamaları yapanlar hakkında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizin devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın izni ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan bu merkezin, vatandaşımızın bu yöndeki taleplerini karşılayacağını ve her alanda olduğu gibi bu alanda da güvenli ve kaliteli hizmet vereceğini ifade ederek, tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."