Kamu hastane birliklerinin oluşmasıyla mevcut baştabip ve diğer hastane yöneticilerinin görevi sona erecek, sözleşmeli hastane yöneticisi olarak atanacak kamu görevlileri ise aylıksız izinli sayılacak.

2 Kasım 2011'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını yeniden düzenleyen 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu hastane birlikleri oluşturulması kararlaştırılmış, bunun için de verilen bir yıllık süre yarın doluyor.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı, genel sekreterle doğrudan, başkanlar, hastane yöneticileri, başhekim ve müdürlerle genel sekreterin teklifi üzerine sözleşme yapacak.

2-4 yılı kapsayacak sözleşmeler, bu sürelerin sonunda yenilenebilecek. Genel sekreterin başarısızlık sebebiyle değişmesi halinde başkanların ve başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erecek.

Düzenlemeye göre kamu hastane birliklerinin oluşturulmasının ardından bakanlık ve bağlı kuruluşlarında görevliyken hastanelere sözleşmeli yönetici olarak atanacaklar, sözleşmenin geçerli olduğu süre içinde kurumlarından aylıksız izinli sayılacak.