Hemoroid halk arasında basur olarak isimlendirilen ve kişilerin yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklardan biridir.

Hemoroid makat içindeki yastıkların şişmesi, sarkması ve kanama gibi belirtiler verebilmektedir. Bu hastalık iç ve dış basur olarak iki kısma ayrılmaktadır. Hasta hikayelerinin pek çoğunda ele gelen sertliklerden bahsedilmektedir. Genel cerrahi uzmanı gerekli test ve muayeneler ile en doğru teşhisi koymaktadır. 

Basur sorunu yaşayan pek çok kişinin tuvalette dışkılama sorunu yaşadıkları bilinmektedir. Uzun zaman bu ihtiyacın ötelenmesi çoğu zaman basura davetiye çıkaran en önemli etmenlerdendir. Ayrıca ailede bir hemoroid geçmişi söz konusu ile yine bu rahatsızlığın genetik olarak sizde de bulunması olasıdır. Basur bazen çocuklarda da gözlemlene bilmektedir. 

Bu rahatsızlık kişilerin yedikleri besinler ile de kendini göstermektedir. Özellikle acı tüketiminde, posasız beslenen, alkol tüketen, gerekenden az su tüketiminde bulunan kişilerde basur görülebilmektedir. Uzun süreler yaşanan kabızlıklar, dönemsel yaşanan ishal sorunları da yine basur oluşumuna katkı sağlamaktadır. 

En Sık Rastlanan Belirtililer

Kişiler çoğu zaman doktora geldiklerinde hemoroid belirtileri ilerlemiş olmaktadır. Genellikle mahrem bir alanda oluşan bu rahatsızlık için en utanılarak en son çare doktora gelinmektedir. 

Eğer hastalarda dış basur söz konusu ise ele gelen meme, sertlik bulguları olmaktadır. İç basur ise genellikle kendisini kanama ile belli etmektedir. Fakat rahatsızlık ilerlemeye başlamış ise ağrı, kaşıntı, sarkan memelerden dolayı akıntı, bağırsak sıvısı akması nedeni ile çevresel tahrişler gözlemlenmektedir. Tüm bu bulgulara rağmen hala doktora başvurmayanlarda ise sıkıntının yaşandığı alanda çevresel cilt bozulmaları ve ağrı ve ateşi de tetikleyecek enfeksiyonlar oluşmaktadır. 

Nasıl Tedavi Edilir?

Hastaların pek çoğu ameliyat endişesi ile kliniklere gelmektedir. Ancak Op Dr Altan Karan hastaları için ameliyatsız hemoroid tedavisi uygulamaktadır. Sadece 20 ila 30 dakika sürecek küçük bir girişim ile basur kalıcı olarak tedavi edilmektedir. Arter Embizasyonu uygulaması ile lokal anestezi ile hastalar eski sağlıklarına kavuşturulmaktadır. Bu tarz önemli ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen rahatsızlıkların kremlerle veya kulaktan dolma bitkisel ilaçlarla tedavisi mümkün değildir. 

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45