Omurgamız vücudumuzun çatısı konumundadır. Gündüz ofiste, okulda ve işte sürekli yük binen omurgamızın dinlenmesi genel sağlığımız için de çok önemlidir. Ağrıyan bir bel veya sırt yanlış oturma ve yatmadan kaynaklı olarak ortaya çıkar.

Bel ağrılarından uzak durmak için öncelikle oturma şeklinize özen göstermeniz gerekmektedir. Sandalyenin bel kısmına konulacak bir destekleyici yastık omurganızın doğal şeklinde kalmasına ve bu sayede ağrılardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Vücudun dinlenmesi için en gerekli şey uykudur. Uyku esnasında enerji depolanır, metabolizma yavaşlar ve vücut dinlenmeye çekilir. Eğer fiziksel durumunuza uygun bir yatakta yatmıyorsanız elbette bu mümkün olmayacaktır.

Yatak seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey sertlik-yumuşaklık tercihidir. Sert yataklar omurga sağlığı için daha uygundur. Kuş tüyü bir yatakta yatıyormuşsunuz hissi verse de yumuşak yataklar omurganın şeklini korumada etkili değildir. Bu nedenle sabahları yorgun, ağrılı ve tutulmuş bir şekilde uyanma ihtimali yüksektir.

En sert yatak en sağlıklısıdır diye düşünmek de yanlıştır. Kendi rahatınıza uygun olarak seçeceğiniz sertlikte bir yatak idealdir. Bu nedenle üzerine yattığınızda omurganızın şeklini alacak şekilde üretilmiş olması gerekir. Unutmayın! Mutlu ve sağlıklı bir güne uyanmanın yolu rahat bir uykudan geçer.