SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan İlçe Eğitimleri Projesi kapsamında Kavak ilçesinde "toplumsal cinsiyet eşitliği, mobbing ve aile içi şiddet" konularında farkındalık eğitimi düzenlendi.

İlçe Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü konferans salonunda verilen eğitime, kamu, yerel yönetim ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel katıldı.

Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, mobbingin en sık sağlık ve eğitim sektöründe yoğunlaştığı ve insan ilişkilerinin yoğun olduğu birimlerde ve mesleklerde görüldüğünü söyledi.

"Mobbing uzun zaman içerisinde sessizce gelişmekte ve uzun sürmektedir" diyen Kınık, şöyle devam etti:

"Bu süreç içinde mağdur zayıflatılmakta ve yalnızlaştırılmaktadır. Bundan dolayı mobbinge maruz kalan bireylerde ruh sağlığı sorunları ve psikosomatik hastalıklar, aile içi şiddet, boşanmalar ve madde bağımlılığı sıklıkla gözlenmektedir. Ayrıca mobbing bireylerin çalıştıkları kurumlara olan bağlılıklarını ve aidiyet duygularını yok etmekte, bireylerin motivasyonlarını kırmakta, yaratıcılığını öldürmekte bundan dolayı da iş verimliliğini olumsuzluğa sokmaktadır" dedi.

Eğitmen Elif Demiratar, kadına yönelik şiddetin kadının yaşamında korku ve güvensizliğe neden olduğunu belirterek, "Şiddet kadının, fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkilemekte, toplumsal yaşama           katılımını engellemektedir. şiddetin önlenmesi için yapılacak girişimler hem kadınlar hem de toplum açısından çok daha önemlidir. Kadına yönelik her tür şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemler tüm tarafların işbirliği ile uygulamaya konulmalıdır" diye konuştu.

Kınık ve Demiratar, sunumlarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.