Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Opr .Dr. Muhammet Erkan uyguladığı PRP adlı yöntemle kadınlara ciltlerini gençleştirmeyi, lekelerden kurtulmayı öneriyor.

Estetik dünyasın da ve basında “vampir trendi” olarak adlandırılan "PRP" yöntemi, son birkaç yıldır Hollywood yıldızları tarafından sıkça uygulanıyor. Kişinin kendi kanı ayrıştırılarak elde edilen trombositler, sorunlu bölgelere enjekte ediliyor ve istenilmeyen kötü görüntü geride kalıyor.

Genç kalmak, daha parlak bir cilde kavuşmak isteyen Türkiye'de de birçok kişi bu işlem için estetik cerrahi merkezlerinin kapısını çalıyor. Son günlerde Vampir Trendi olarak gündeme gelen 'PRP' yönteminde hastanın kendi kanı ayrıştırılarak elde edilen trombositler sorunlu bölgelere enjekte ediliyor ve istenilmeyen kötü görüntü geride kalıyor.

'Platelet Rich Plazma', bilinen adıyla 'PRP' tedavisi ile kırışıklıklarda, sivilce izlerinde, güneş lekelerinde ve saç dökülmesini durdurmada yüz güldüren sonuçlar alınıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr Dr. Muhammet Erkan, hastalarına sıkça uyguladığı 'PRP' yöntemini hakkında bilgi veriyor.

TEDAVİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ ALMAK VE ESTETİK VE CERRAHİ UZMANI OPR. DR. MUHAMMET ERKAN'DAN BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

PRP NEDİR?

PRP doku yenileme tedavisi olarak biliniyor. Kendi kanınız sizi güzelleştiriyor denilebilir. Kanınızda bulunan bir takım maddeler yoğunlaştırılarak tekrar vücudunuza verilerek dokuların kendisini yenilemesi sağlanıyor. Burada kök hücre mantığından yola çıkılarak trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma tedavisi (PRP), cilt yenileme, kırışıklıkların giderilmesi, yara sivilce izlerinin

tedavisi, saç dökülmesi gibi bir çok alanda yeni bir tedavi imkanı sağlamaktadır.

NASIL UYGULANIR?

Öncelikle hastanın kendi kanı steril bir ortamda alınıyor. Özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürelerde döndürülüyor. Kanın alyuvarlar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, Trombositten zengin bölümü ayrıştırılıyor. Trombositten zengin bu plazma özel bir işlemle alınıyor ve tedavi edilecek bölgeye mikroenjeksiyonlar yoluyla enjekte ediliyor. İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor ve kısa bir süre sonra hasta evine gidiyor. Ağrılı bir yöntem değilidr.

PRP İLE CİLT YENİLEME HANGİ DURUMLARDA ETKİLİDİR?

Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölgelerine uygulanabilir.

Lazer-peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak amacıyla kullanılabilir.

Deride yıllarca ultraviole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasını sağlar.

İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumlarda kullanılabilmektedir.

Ayrıca saç dökülmesi tedavisinde tek başına kullanılabildiği gibi, diğer yöntemlere yardım amaçlı olarak da uygulanabilir. Saç dökülmesini engellemede en yeni yöntemlerden biri olarak kullanılan PRP, zayıf saç tellerinin güçlenmesini sağlamaktadır. PRP yönteminin amacı saç hücrelerinin
yenilenmesini sağlamaktır..

İLK ETKİLER NE ZAMAN ORTAYA ÇIKIYOR?

Uygulamadan yaklaşık bir ay sonra ilk etkileri fark edilmeye başlanıyor.

PRP İLE CİLT GENÇLEŞTİRME ETKİSİ KALICI MIDIR?

2 ayda bir yapılacak 2 veya 3 uygulamadan sonra yılda bir tekrarlanırsa kürlerin etkisi kalıcı bir gençleştirici etkiye eşdeğerdir.

PRP'NİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Enjekte edilen karışım, hastanın kendi kanıyla hazırlandığı için alerji riski yok. Sadece işlem sırasında kızarıklık meydana gelebiliyor ve bu da birkaç saat sonra tamamen geçiyor.

PRP KİMLERE YAPILMAZ?

Trombosit sayısı yetersiz hastalar ve kanser hastalarında yapılmaz.