TRABZON (AA) - Trabzon'da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü Acil Servisi'nin temmuz ayından itibaren hizmet verdiği bildirildi.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kamu hastanelerinin acil servislerinde dönüşüm çalışmalarının planlandığı gibi gerçekleştirildiği belirtildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nün ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuklara yönelik hizmet vermesinin planlandığını vurgulanan açıklamada, bu kapsamda servis, yoğun bakım ve acilin yeniden dizayn edilmesi için çalışma yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Fatih Devlet Hastanesi'nin acil servisinin, şehir merkezinde hizmet verecek tek genel acil servis olduğuna işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu durum göz önüne alınarak Fatih Devlet Hastanesi'nin tadilatı, yenilenmesi ve büyütülmesi için çalışma gerçekleştirildi. Bu hastanenin acil servisi, bünyesine acil tıp uzmanları da katılarak 25 Mayıs 2016'dan itibaren hizmet vermeye başladı. Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin yaklaşık 500 olan hasta başvurusu, yeni gelişmelere bağlı olarak 800 civarına yükseldi. Acil servisin büyütülüp genişletilmesi, acil tıp uzmanlarının eklenmesi gibi tedbirler sayesinde acil servis, şehir merkezindeki hasta yükünü çok iyi bir şekilde karşılar hale geldi. Burada tüm personelimizin özverili çalışmalarının payı büyüktür."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü Acil Servisi'nin tadilatının tamamlandığı ve servisin temmuz ayında hizmet vermeye başladığı anımsatılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yeni acil servis 4 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuş olup, modern mimarisi ile günümüzün tıbbi teknik imkanlarının kullanılabildiği üst düzeye ulaştırıldı. Acil servis bünyesinde benzer kapasitedeki her acilde olduğu gibi geniş ve ferah bekleme salonu, hastaların sağlık durumuna göre tedavi önceliğinin belirlendiği yeşil, sarı ve kırmızı alan bulunmaktadır. Acil serviste klinik olarak 1 doçent, 1 yardımcı doçent, 5 acil tıp uzman hekimi, 9 acil tıp asistanı, 7 pratisyen hekim görev yapmaktadır. Nöbetlerde acil servis bünyesinde günlük 1'i acil tıp uzmanı olmak üzere toplam 5 hekim görev yapmaktadır. Bunlara ilave olarak kadın doğum, çocuk hastalıkları, kulak burun boğaz, göz hastalıkları, dahiliye, psikiyatri, anestezi, genel cerrahi branşlarından oluşan 8 uzman hekim de branş nöbeti şeklinde 24 saat acil serviste hizmet vermektedir. Bölgemizin en büyük ve donanımlı acil servislerinden biri olan serviste her türlü tetkik ve radyolojik görüntüleme işlemi yapılmakta olup halihazırda günlük 350 civarında hastaya hizmet verilmektedir."

Açıklamada ayrıca, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Acil Servisi'nin açılmış olmasına rağmen vatandaşların bu konuda yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle şehir merkezindeki acil servislere müracaat ettiklerine dikkat çekilerek, "Acil hastaların dağılımının iyi yapılması, Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde gereksiz hasta yoğunlaşmasının önüne geçecek, hastalarımıza daha hızlı ve güvenli sağlık hizmeti sunulabilecektir. Amacımız tüm vatandaşlarımıza etkili, hızlı ve güvenilir sağlık hizmetini güler yüzlü bir şekilde sunabilmektir. Bu hizmeti iyi bir şekilde verebilmek için vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyaç duymaktayız." denildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ile Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin de acil servis hizmeti sunan branş hastanelerinden olduğu belirtildi.