Karabiber bitkisi meyve, baharat ve ilaç olarak kullanılır. Hindistan'ın güney eyaleti doğal olarak yetişir. Antik çağlardan bu yana, karabiber dünyada en yaygın işlem gören baharatlardan biridir. Bu mevsimlik bitki olarak kabul edilir ve bu nedenle yıl boyunca mevcuttur değildir. Kurutulmuş hali, biber baharatı olarak adlandırılır. Yemeklere tat eklmek için toz halinde öğütülür.

Bitkinin antibakteriyel özellikleri bulunur. Manganez, demir, potasyum, C vitamini, K vitamini, ve diyet lifi bakımından zengin bir kaynaktır. Karabiber çok iyi bir anti-enflamatuar ajandır.

Mideye İyi Gelir

Biberin sindirim kolaylaştırıcı etkisi mide hidroklorik asit salgısını arttırır. Sindirimde ishal, kabızlık ve kolik önlemek için gereklidir. Biber ayrıca bağırsak gazının oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Bir kişinin diyetine eklendiğinde, vücuttan toksinlerin atılmasını terleme ve idrar yolu ile sağlar. Terleme toksinleri ve herhangi bir yabancı cisimden gözenekleri temizler. Aynı zamanda ödem olarak bilinen aşırı su veya birikimini kaldırmaya yarar. İdrarda % 4 yağ vardır ve idrar açısından, ürik asit, üre, fazla su ve yağı karabiber kaldırabilir. Sindirimi uyarıcı olması kilo vermeye yardımcı olur. Vücudunuzun genel işleyişini arttırır, çeşitli mide-bağırsak koşulları ve kolorektal kanseri önleyebilir. Karabiber, gazın tehlikeli bir şekilde yukarı doğru bastırılmasını üst göğüs boşluğuna gelmesini ve hayati organlara zorlamasını engeller. Daha sağlıklı olması için aşağı doğru gazı hareket ettirerek vücut dolaşan gazı dışarı atar.  Tam bir gaz çıkartma yeteneği vardır. Aynı zamanda vücutta şekillenen fazla gazı engeller.

Karabiber, hastalıkların önlemesi ve genel sağlığı koruması bakımından kimyasal bileşiklerin etkileyici bir listesini ihtiva etmektedir. Biber anti-inflamatuar, gaz giderici özellikleri için yüzyıllar beri kullanılır.

Karabiber gibi biber gücü olan baharatların keskin bir karakteri vardır. Vücudun amin alkaloid olarak temel yağlardan yararlanmasının sağlar. Ayrıca, tamamen aromatik özellik verir.  Sabinen, limonen, pinen, mercene, terpenene, çok sayıda monoterpen, hidrokarbonlar içerir.

Biberde yukarıda sözü edilen aktif bileşenler, bağırsak hareketlerini gibi mide-bağırsak enzim salgısını artırarak sindirim gücünü arttırabilir. Ayrıca bu gıdada selenyum, B vitaminleri, beta-karoten özelliği vardır. Karabiber potasyum, kalsiyum, çinko, manganez, demir ve magnezyum gibi minerallerden iyi bir miktarı ihtiva etmektedir. Potasyum kalp hızı ile kan basıncı kontrolüne yardımcı olur. Manganez antioksidan enzimi, süperoksit dismutaz için bir ko-faktör olarak vücut tarafından kullanılır. Demir hücresel solunum ve kan hücresi üretimi için gereklidir. Aynı zamanda riboflavin, piridoksin, tiamin ve niasin gibi vitaminler birçok hayati B-kompleks grupların mükemmel bir kaynağıdır.

Karabiber, vitamin C ve vitamin A gibi, birçok anti-oksidan vitamin için iyi bir kaynaktır. Karotenler, zea-ksantin, cryptoxanthin ve likopen gibi flavonoid polifenolik antioksidan bakımından zengindir. Yararlı bilgiler içeren sitemizi ayrıntılı bilgi için ziyaret edebilirsiniz. Karabiberdeki bileşikler vücudun zararlı serbest radikalleri ortadan kaldırmaya, kanser ve hastalıklardan korunmasına yardımcı olur.