Tabii bu noktada Konya vajinismus kliniği olarak cinsel sağlık problemlerinin başında gelen vajinismus sorunun çözümüne katkı sağladığımızı hemen belirtmiş olalım. Üstelik sizin belirlediğiniz gün ve saatte randevu İstediğiniz zaman oluşturabilirsiniz. Dilerseniz konumuza geçmeden önce vajinismus rahatsızlığı hakkında genel bir bilgilendirme yapalım. 

Vajinismus Nedir?

Tabii klinik muayene öncesi bilmeyenler olabileceği için öncelikle vajinismus nedir kısaca tanımlayalım. Vajinismus aslında yersiz korkuların oluşturduğu bir içten kasılma sorunudur. Genelde ilk gece korkusu olarak bilinen bu sorun pekâlâ sonraki dönemlerde de ortaya çıkabiliyor. Kişi istemsiz olarak  (elinde olmadan) ilişki sırasında canının yanacağını düşünür ve birleşmeyi engeller. Tabi bu kasılma sonunda ya ilişki gerçekleşmez veya ağrılı bir ilişki yaşanır. Sorunun temelinde psikolojik etkenler olduğu için klinik tespit sonrasında bazı egzersizler ve diğer metotlar devreye girerek hastanın tedavi sürecine geçilmiş olur. Bu noktada rahatsızlığın nasıl ve hangi şartlarda başladığı konusunda sizleri aydınlatalım. 

  • Öncelikle şikâyetler dinlenilir

  • Klinik bulgular değerlendirilir 

  • Parmak egzersizleri

  • Ayna egzersizleri

  • Kegel egzersizleri 

  • Pelvik taban rehabilitasyonu 

  • Gerekli görüldüğü durumlarda akupunktur, nöralterapi, biofeed back terapi (bilişsel kontrol tekniği gibi unsurlar seanslara dahil edilebilir 

Bireysel olarak gerçekleştirilecek egzersizlerin tamamının Konya vajinismus kliniğimizin uzmanları tarafından tavsiye edilen şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir. Yani bir bakıma kendi başınıza bulmuş olduğunuz kulaktan dolma bilgilerden yola çıkarak farklı yöntemleri asla denemeyin tavsiyesinde bulunuyoruz.

Vajinismus Tedavisi İçin Lütfen Randevu Alınız

Lütfen vajinismus tedavisi için web sayfamızdan randevu oluşturunuz. Ayrıca günün her saatinde açık bulundurduğumuz telefonları arayarak yine randevu oluşturabileceğinizi unutmayınız. Bu arada kısa bir bilgi daha ilave edelim vajinismus rahatsızlığı iki farklı başlık halinde inceleniyor. Primer vajinismus olarak tanımlanan birinci başlıkta ilk defa cinsel ilişkide vajinanın kasılması ve cinsel ilişkiye girilememesi olarak tanımlanabilir. İkinci başlıkta ise Sekonder vajinismus geliyor. Kadının cinsel yaşamı normal seyrederken ağrılı bir şekilde sonuçlanan jinekolojik muayene sonrası, kürtaj, zor gerçekleşen doğum sonrası gelişebilen türüdür. Konya vajinismus kliniğimiz şimdiden tüm hastalarımıza geçmiş olsun temennilerini iletiyor efendim. Telefonlarınızı bekliyoruz