Bu sonuçlarla birlikte Türkiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında günden güne olağan üstü önlemler alınarak yasakların uygulanmasına geçildi. Bu durum en çok tedavilerine devam edilmesi gereken hastaları ve hasta yakınlarını etkiledi. Yasaklarla birlikte sağlık kuruluşlarına gitmeye duyulan korku da tüm bunlara eklenince sağlık hizmetlerine zamanında ulaşamama kaygısı daha da arttı.  Özelikle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstünde olan hastalar, Alzheimer, diyabet, kalp, tansiyon, KOAH, solunum problemleri gibi kronik hastalıkları olanların ya da farklı nedenlerle hastanelere gitmesi gereken kişilerin korona virüs tedbirleri nedeniyle evden çıkamamaları sağlık açısından zor durumda kalmalarına neden oldu.

Bu süreçte korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan hastaların tedavilerinin devamlılığı sağlamak üzere talep edilen evde doktor muayenelerinde artış görüldü.  Her türlü sağlık ve bakım desteğini sağlayan evde sağlık hizmetlerinin bünyesinde istenilen branşlarda organize edilen evde doktor muayenesi ile hastalar güvenilir bir şekilde doktor tarafından evlerinde muayene edilirken, bu süreçte hastaların gerekli tedavilerinin yapılabilmesine de olanak sağlanmış oluyor. Hastalara kişiye özel ve güvenli alanları olan evlerinden çıkmadan verilen evde doktor muayene hizmeti sayesinde, hem hastalar hem de hasta yakınları dış ortamlardan gelebilecek korona virüs bulaş tehditlerine karşı da korunarak kıymetli bir hizmet almış olurlar.

Evde doktor muayenesini organize etmek için Sağlık Bakanlığı onaylı evde sağlık ve bakım hizmetleri veren resmi bir kurumdan destek istemek önemlidir. Aile yakınlarından gelen talep doğrultusunda evde sağlık yetkilileri telefonda evde bulunan hastanın ön şikayetlerini ve detaylı öyküsünü alarak bir değerlendirme yapar. Değerlendirmenin ardından eve doktor muayene hizmeti organize edilir. Eve yönlendirilen doktor hem kendi, hem hasta hem de evdeki diğer kişilerin güvenliği için steril koşulları sağlayarak hastayı detaylı olarak muayene eder. Evde doktor muayenesinin ardından hastanın tedavisini planlayabilir, hasta için gerekirse yine evde sağlık hizmetleri tarafından organize edilebilecek laboratuvar testleri veya radyoloji tetkiklerini isteyebilir.

Korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan veya hastaneye gitmeye korktuklarından dolayı çıkmak istemeyen hastalar için organize edilecek Evde doktor muayenesinin birçok faydası olacaktır.  

Korona virüs nedeniyle evden çıkmak istemeyen hastaların güvenli alanları olan evlerinde yapılan evde doktor muayenesi sayesinde hasta ve hasta yakınları güvenli bir sağlık hizmeti almış olur. Doktorun eve gelmesi ve hastayı birebir muayene etmesi sayesinde hastaya ayrıcalıklı bir hizmet sağlamış olur. Evde doktor muayenesi sayesinde hasta ve yakınları, hastanelerde veya dış ortamlarda maruz kalabilecekleri korona virüs bulaşma riskine karşı panik ve endişe duymalarına gerek kalmadan sağlık hizmetini almış olurlar. Evde muayene hizmeti sayesinde aile yakınları korona virüsün tehlikeli olduğu bu süreçte ambulans organizasyonu ve sonrasında hastanede risk oluşturabilecek hasta grubundan uzak kalmış olurlar.