Vücudun farklı farklı bölümleri için korseler mevcuttur. Bunlar en çok sporcuların kullandıkları korseler, elbise altlarına kullanılan korseler, kalçayı toparlayıcı korseler, beli ince gösterici korseler ve doğum sonrası sıkılaştırıcı korseler olarak örneklendirilebilir. Korse takmanın faydaları elbette ki vardır. Mesela bir sporcunun korse takması demek olası sakatlıklardan kendini koruması demektir. Korseler aynı zamanda terletici özelliğe sahip olduğundan zayıflatıcıdır. Hamilelik sonrasında takılan korselere gelince karın bölgesi toparlamalarında hayli etkilidir. Bel ağrıları özellikle bel fıtıklarında verilen bel korseleri kişinin rahat hareket etmesinde olumlu etkisi vardır, bir gece elbisesi altına giyilen korse vücudun daha biçimli görünmesinde etkilidir.

Korse giymek zararlı mı?

Korse kullanmanın zararlarına gelince, eğer uzun kullanımlar söz konusu olursa aşırı terlemeden dolayı bölgede mantar oluşumuna sebebiyet verebilir. Eğer vücut yapısına uygun bir korse kullanımı varsa bu vücut yapısını bozabildiğinden zararlıdır. Vücudu hava aldırıcı korse kullanımları çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Korse kullanırken fayda yerine zarar görmemek adına korse kullanmaları son yıllarda çokça arttığından korse alınırken dikkat edilmesi gerekenler başında korsenin kumaşı gelir. En önemli durum ise alınan bedendir. Vücut yapısına uygun olmayan bir beden alınmadığı takdirde vücut yapısını bozmaya sebebiyet verilir. Almadan önce göbek üst bölgesi, bel bölgesi ölçüleri dikkatlice alınmalıdır. Beden olarak bedenden 1 beden küçük korse alınması gerekliliği uzmanlarca onaylıdır.

Korse Kullanmak Zayıflatır mı? Özellikleri nelerdir?

Vücut yapısına uygun bir korse kullanımı zayıflamada etkilidir. Ancak bilinen bir gerçek vardır ki korse yardımcı bir yöntemdir. Korse giymenin zayıflamadaki etkisini arttırabilmek adına bol su tüketilmesi yardımcı olacaktır.

  • Vücut yapısına uygun olmayan korse kullanımı vücudun yapısını bozar.

  • Bel ağrısı ve bel fıtığı kullanımlarında ağrıları azaltıcı özelliği vardır.

  • Vücudun şekilli gözükmesinde etkilidir.

  • Vücudun nefes almasını engellemeyen kumaşlardan yapılan korse seçimleri sağlıklı olandır.

Korse seçimi nasıl yapılır?

Bilinçli kullanım halinde korse zararlı değil yararlı bir kullanım haline gelir. Bazı durumlarda şıklık adına kullanılan korseler de bilinçli olarak bedenin çok daha altında kullanılan korselerle dolaşım sistemi zora sokulur. Bu sebeple sahip olunan beden ölçüsünün bir alt bedeni korsenin bedeni olmalıdır. Korse cinsi kesinlikle polyester olmamalıdır. Polyester insan vücudu için zararlı bir malzemedir. Zira ısı ve ter dışarı çıkamadığından vücut hava almaz bu da sorun yaratır. Korse takılma şekli göğüs altından itibaren olmalıdır. Kilosundan şikayet eden ya da bölgesel fazlalıklar sebebi ile rahatsızlık duyan birey korse kullanımına bir şekilde başlar. Burada önemli olan etraftan duyulan korselerle olan başlangıçlar değil, bir uzman kontrolünden geçtikten sonra önerilen korseyi kullanmaktır. Zira şıklık güzellik estetiklik uğruna yanlış korse kullanımı sağlık problemleri yaratabilecek düzeydedir. Mesela eğer bacak ve göbek bölgesinden şikayetiniz varsa tayt modelli korseler tercih edebilirsiniz. Ayrıca bel korseleri özellikle bel fıtığı rahatsızlığı çekenlerde yardımcı olmak adına önerilebilir. Ancak kullanımda yanlışlık sebebi ile kimi durumlarda bu durum zarara dönüşür. O zaman sanılır ki bel korseleri zararlıdır. Bel korseleri ikiye ayrılır. Estetik açıdan iyi gösterenler ve sağlık açısından yardımcı olabilenler. Eğer sağlık açısından kullanım söz konusu ise korsenin çok fazla sıkılması demek bağırsak sorununa sebebiyet vermek demektir. Bel korsesi kesinlikle vücutla aynı beden olmalıdır.