Ayrıca yaşantıda ki stres, yanlış uygulanan diyet ve bazı genetik durumlar da saç sorunları oluşmasına neden olmaktadır. Saçlarda oluşan en büyük sorunlardan birisi kurumasıdır. Kuruma bir süre sonra saçların kırılmasına, sonra da saç dökülmelerine neden olacaktır. Bu durumdan kurtulmak için çeşitli saç bakım yöntemleri uygulanmakta ve çeşitli çözümler üretilmektedir. İşte size birkaç ipucu;
İlk olarak saçlarda ki kuruluğa nelerin sebep olduğu tespit edilmelidir. Bayanlar için söz konusu sorun muhtemelen yapılan yanlış diyetlerdir. Vücudun ve saçın gereksinim duyduğu nem seviyesini dengelemek adına mutlaka günde en az iki litre su içmek gerekir. Ayrıca bol bol sebze ve meyve tüketilmeli, saçın gereksinim duyduğu vitaminler bu sayede alınmalıdır. Yanlış saç bakım malzemelerinin kullanılması da saçlarda kuruluğa neden olmaktadır. Yine saçların yanlış kurutulması, saç boyamak ve saça gerekli özeni göstermemek de bu tür sorunlara neden olacaktır. 

Saç kuruluğunda mümkün olduğunca günlük yıkama yapın. Mutlaka kaliteli ve saç cinsinize uygun şampuanlarla saçlarınızı yıkayın. Sıklıkla şampuan değiştirilmesi de saçların kurumasına neden olabilir. Mutlaka saç kremi kullanılmalı, saç kreminin nemlendirici etkisi olduğu unutulmamalıdır. 

Ancak, nedenler bunların dışında da olabilir. Saç sorununuz genetik ise tıbbi yardım almanız gerekebilir. Doğal yöntemler kullanılarak saçlar nemlendirilebilir. Zeytinyağı, badem yağı gibi ürünler saç bakımında size yardımcı olacaktır. Saç bakımı süreklilik arz eden bir çalışma gerektirir. Uygulanan bakım ve tedavi bırakılmamalı, sürekli uygulanmalıdır. Saç kuruması ile ilgili doğal bir çok sağlık kürü bulunmakta olup evinizde bu kürleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun beslenmeye çok özen göstermek ve bol bol su tüketmek en güzel bakım şeklidir. Dökülen saçların bir daha geri gelmesi mümkün olmayabilir. Güzel ve sağlıklı görünmek istiyorsak, saç bakımına ve sağlığımıza özen göstermeyi ihmal etmemeliyiz.

Estetik hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın