KARABÜK (AA) - Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Kutlu Doğum Haftası kapsamında kentte bazı etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamındaki etkinliklerin "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" temasıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

"Gelin Birlikte Olalım" sloganıyla sevgi, saygı, merhamet, kardeşlik, hoşgörü, her türlü şiddet ve nefretten uzak durma gibi temel ahlaki değerlere dikkat çekileceğini anlatan Bektaş, kutlamaların 9 Nisan'da 5000 Evler Şahin Tepesi Mescidi Kasa Camisi'nde sabah namazının ardından yapılacak programla başlayacağını kaydetti.

Bektaş, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir'in 12 Nisan saat 14.00'de Tüccarlar Kooperatifi Salonu'nda düzenlenecek "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacağını dile getirerek, Kur'an kursları ve çeşitli mekanlarda da konferanslar ve vaaz programları gerçekleştirileceğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerine yönelik "Nura Doğru" adlı Siyer-i Nebi bilgi yarışması ve "100 Konuda 100 Hadis ve Anlamını Ezberleme Yarışması" yapılacağını aktaran Bektaş, şunları kaydetti:

"Bu yarışmada dereceye giren öğrenciler müftülüğümüz tarafından Umre'ye götürülecek. Ayrıca, yarışmaya katılan öğrencilerin tamamı ödüllendirilecektir. Üniversite öğrencileri için öğrenci yurtlarında da konferanslar gerçekleştireceğiz. İmam hatip lisesinde Umre ödüllü '40 Hadis ve Anlamı Ezberleme Yarışması' ve huzurevinde 'Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması' yapılacaktır. Okullarda kompozisyon yazma yarışmaları, cezaevinde 'Dini Bilgiler Yarışması' yaptık. Bu yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecektir. Yine 13 Nisan'da görevlilerimizin katılımıyla kan bağışı kampanyası yapılacaktır. Mahallelerimizde kadınlara yönelik vaaz ve sohbet programları yapılacak, belli başlı camilerimizde Kutlu Doğum aşı dağıtılacak, hatim ve mevlit merasimleri gerçekleştirilecektir."