Yakın dönemde internet üzerinde yaygın bir şekilde görülmeye başlanan bazı yanıltıcı haberler nedeniyle Kyani markası hakkında dolandırıcılık iddiaları ortaya atılmaya başlatılmıştır. Ancak bu iddialar hakkında gerçekleştirilen birçok yorum ve araştırmalar sayesinde iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıkmıştır.

Özellikle bir dönemler Türkiye'de yaşanan saadet zinciri gibi dolandırıcılık iddialarıyla Kyani sisteminin birbirine benzetilmiş olması gibi konularda bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkarılmıştır.

Kyani sistemi üzerinde özellikle bazı isimler ile birlikte saadet zinciri benzeri bir yapı kurulduğunu ve bu yapı ile birlikte halktan toplanan paralar sayesinde dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi. Diğer markalarda olduğu gibi pazarlamacılık, üye toplama, ürün stoku yapma ve satış kotası doldurma gibi sistemlerin yer almadığı Kyani satış platformlarında bu tür bir durumun ortaya çıkması neredeyse imkansızdır. Çünkü Kyani ürünleri hakkında web sayfası üzerinde net bir şekilde bilgi sunarken, yetkili satıcılar sayesinde bu ürünleri halka ulaştırmaktadır.

Çoğu zaman piramit sistemlerde görüldüğü gibi olmayan bir ürünün satılmaya çalışılması gibi bir durum Kyani markası üzerinde karşılaşılan bir durum değildir. Normal olarak pazarlama ve piramit sistemlerinde satıcılar komisyon üzere çalışarak, kendi ekiplerini kurmaya çalışır. Kyani sistemi çok daha farklı bir satış sistemi ile yetkili satıcılar sayesinde ürün sunumu gerçekleştirmektedir.

Kyani hakkındaki haberler

Piyasada Kyani sistemi ile çalışmakta olan birçok önemli marka bir saadet zinciri değil bir network marketing firması tarzında hizmet vermektedir. Firma, Dünya Doğrudan Satış Derneğine üye olmasıyla birlikte bir denetim altında hizmet vermektedir. Kyani Türkiye'de yasal olarak ticaret gerçekleştiren, kendi kazançları ve distribütörlerinin ödedikleri primler üzerinden vergi ödeyen bir firma olarak tamamen legal bir işlem ile yürütme sağlamaktadır.

Bu kapsamda incelendiğinde, para toplama yoluyla zincir oluşturan ve dolandırıcılık sağlayan sistemlerde herhangi bir ürün ortada olmamaktadır. Ancak Kyani yaklaşık 60 yıldır uygulanan bir pazarlama stratejisi olarak network marketing ile hem kazanan hem kazandıran hem de kaliteli ürünler sunan bir sistemdir. Bu nedenle her gün giderek piyasaya yayılan ve gerçeği yansıtmayan Kyani dolandırıcılık haberleri hiçbir zaman gerçeği yansıtmamaktadır.

Kyani hakkında bazı haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

https://www.donanimhaber.com/Kyani-Yardimeli-bu-defa-Turkiye-ormanlarina-uzaniyor--109223

https://www.milligazete.com.tr/haber/1900856/kyani-nedir-kyani-urunlerinde-sikayet-var-mi

http://www.yenisoz.com.tr/kyani-urunleri-arasinda-neler-var-haber-38839