Bu değişimler kadın vücudunun anne vücuduna dönüşmesi olarak adlandırılabilir. Bu süreç kimi kadın için kolay ve huzurlu geçerken kimisi için yorucu ve yıpratıcı bir serüvene dönüşebilir. Doğum gerçekleştikten sonra anne vücudundan kadın vücuduna yeniden bir dönüş başlar ve bu döneme lohusa dönemi denilir. Lohusa dönemi de tıpkı hamilelik gibi kimi kadında kolay geçerken kimisinde de zor geçebilen bir başka süreçtir. Lohusalık sürecinde vücutta ve hormonlarda değişimler yaşanır. Bu süreçlerde tercih edilen hamile lohusa pijama seçiminde özenli davranılması gerekir.

Genel olarak her şeye özen gösterilse de kadınlar için hassas ve önemli bu iki süreçte ki tercih edilen tüm ürünlerin seçimi konusunda daha titiz olunmalıdır. Nitekim lohusa gecelik, lohusa pijama, hamile gecelik ve pijamaları seçerken gerekli önem verilmemektedir. Bir kadının vücut direncinin en düşük olduğu lohusa döneminin sağlıklı geçmesi insan bedenine uyumlu ve hijyenik lohusa gecelik ve lohusa pijamalarından geçmektedir. Lohusa döneminde kadınlarda yoğun kanamalar olur ve vücut hastalıklara açık bir hedef gibidir. Vücuda temas eden ya da giren her şey enfeksiyon riski taşıyabilir. Hem bebeğin hem de annenin sağlıklı bir süreç yaşayabilmesi için lohusa pijama ve lohusa hamile gecelik seçimi yaparken pamuklu vb. kumaşlardan tercih edilmesi iyi olacaktır. 

Tabi ki hamilelik süresi boyunca da anne adayı yedikleri içtikleri kadar giydiklerine de önem vermelidir. Anne güvende hissederse bebekte güvende hisseder. Anneyi rahatsız hissettirecek, terletecek ya da alerji riski oluşturan hamile pijama ve geceliklerinden uzak durulmalıdır. Hamile pijama seçimi yaparken de lohusa pijama ve lohusa gecelik seçiminde olduğu gibi insan sağlığına zarar vermeyen kumaşlardan yapılmış ürünler satın alınmalıdır.

Hamilelik ve lohusalık sürecinde anne kendisini özel hissetmek ister. Ve özel hissettirilmelidir. Annelik kutsaldır. Böylesine önemli ve hassas iki dönemde giyim ürünleri annelerin özel hissetmesinde önemli bir rol oynar. Lohusa hamile pijama ve gecelikleri günden güne kilo alan anneyi hem rahat hem de güzel hissettirmelidir. Pamuklu, ipek veya saten kumaşlardan yapılmış hamile pijama ve gecelikleri hem annenin sağlını tehdit etmezken hem de rahat hissetmesini sağlar. Aynı şekilde lohusa pijama ve lohusa gecelik seçiminde de bu sağlıklı kumaşlar seçilmelidir. İster hamile pijama ve geceliği olsun isterse lohusa gecelik ve lohusa pijama olsun anneyi güvende kılmak sizin elinizde.