Amerika’da ve Türkiye’de estetik cerrahisinde en çok uygulanan estetik operasyonlarının başında gelen meme estetiği son yıllarda teknolojik gelişmeler ve ameliyat yöntemlerindeki gelişmeler sayesinde ivme kazanmıştır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Evren Tevfik İşçi meme estetiği operasyonu yaptırmayı düşünen kişilerin en doğru kararı vermesi için önemli bilgiler paylaştı. 

Kadınların, ideal meme boyutu ve şekline ulaşmalarını sağlayan meme estetiği İstanbul cerrahisi; plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahinin en çok merak edilen ve en çok yapılan ameliyatlarının başında gelir.

Hemen hemen her kadın, güzel ve belirgin bir meme görüntüsüne sahip olmak ister. İstenilen meme görüntüsüne kavuşmanın kadınlar üzerinde olumlu etkileri mevcuttur. Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahinin en çok merak edilen ve en çok yapılan ameliyatlarının başında gelen meme estetiği; meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme  olarak 3 ana başlık altında toplanır. Genellikle silikon meme protezleri kullanılan bu ameliyatlarda kadınların vücuduna en uygun silikon protezin seçilmesi ile en doğal görünüm elde edilebilir, bu aşama çok önemlidir.

Meme Estetiği Kimler için Uygundur?

Çeşitli nedenlerden ötürü göğüslerde sarkmalar meydana gelebilir. Kadınların, özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde göğüslerinde sarkmalar oluşabilir. Yıllar geçtikçe yer çekiminin de etkisiyle göğüsler deformasyona uğrayıp, dik pozisyonlarını kaybedebilirler. Genetik faktörlerin yanı sıra hormonal değişiklikler ve hızlı kilo alımları da göğüs formunun bozulmasına yol açar.  

Göğüslerinin şeklinden rahatsız olanlar için uygulanan ve istenilen şekle kavuşmasını sağlayan estetik operasyon olan meme estetiği cerrahisi, gevşeyen memeleri dikleştirmek için sıklıkla yapılan operasyonlardandır.

Günümüzde teknolojik ve estetik operasyonlardaki gelişmeler meme cerrahisinde istenilen görünüme kavuşulmasını sağlamaktadır.

Memelerinin istediği görüntüye sahip olmadığını düşünen kadınlarda özgüven eksikliği, fiziksel duruş bozuklukları, kıyafet seçimlerinde zorlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Meme cerrahisi tam bu noktada bu tarz psikolojik sorunlar yaşayan kadınların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor. 

Meme Dikleştirme Ameliyatsız Olabilir mi? 

İstenilen ölçülerde ve görüntüde memeye sahip olmak kadınlar için önemli bir konudur. Çeşitli nedenlere bağlı olarak göğüslerde deformasyon olabilir. Göğüs kaslarını kuvvetlendirmek için yapılan düzenli egzersizler çok az bir gelişme sağlayabilir. Yapılan bu egzersizlerle meme sarkmalarının tam anlamıyla önüne geçmek mümkün değildir. 

Göğüslerdeki sarkmanın ortadan kaldırılması, memelerin toparlanması ve dik hale gelebilmesi ancak ameliyatla mümkündür. Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahisinde ki gelişmeler meme cerrahisindeki teknikleri etkilemiştir. Bu önemli düzeltmeleri mutlaka iyi araştırdığınız ve güvendiğiniz uzman bir doktora yaptırmanız gerekmektedir.  

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Türkiye’de özellikle İstanbul’da en çok yapılan operasyonlardan biri olan meme dikleştirme ameliyatlarında hasta memnuniyeti önceliklidir. Memelerinin görüntüsü ve şeklinden rahatsız olan hasta ilk önce muayene edilir. Hastanın beklentileri tüm detaylarıyla değerlendirilir. Memenin kişinin kilosuna, boyuna, yaşına, vücut oranına göre nasıl bir şekle ve ağırlığa sahip olduğu ölçümlerle kontrol edilir.

Muayenede meme başı, yeri ve meme bezi miktarı ölçülür. Hastanın memesinde hafif bir sarkma mevcutsa meme bezi uygun bir düzeye sahip ise meme bezi altına yerleştirilen silikon meme protezi ile meme dik bir konuma kavuşturularak daha dolgun bir görüntü elde edilir. Hastaların süt verme fonksiyonunun korunması, seçilen tekniğe ve memenin sarkıklığına göre değişir. Genellikle emzirme fonksiyonu korunması sağlanır.  Hastanın memesinde çok fazla sarkma mevcut, meme bezi miktarı da yetersiz düzeyde ise memeye silikon protez konularak meme toparlanması yapılır. 

Tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi, meme estetiği operasyonları için de konusunda uzman olan doktorlara başvurmanız sağlığınız için önemlidir. Meme kaldırma ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Meme dikleştirme operasyonu, meme küçültme operasyonundan göre daha kısa süren bir operasyondur. Kullanılacak tekniğe bağlı olarak meme dikleştirme ameliyat süresi 2-4 saat arasında değişebilir. Operasyon sonrası hastanede 1 gün kalmak yeterlidir. Göğüs dikleştirme ameliyatı sonrasında gerçekleşen hamilelik ya da hızlı ve çok fazla kilo değişimleri memelerde tekrar bir sarkmaya meydana getirebilir. Buna engel olmak için meme dikleştirme ameliyatının çocuk planlamayan vücut ağırlığı dalgalanmayan hastalarda yapılması daha doğru olur.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası Neler Oluyor?

Meme dikleştirme İstanbul ameliyatları sonrası hastalar kısa sürede iyileşerek sosyal hayatlarına çok zaman geçmeden dönebiliyorlar. Ameliyat sonrası için özel sporcu sütyeni giyilmesi öneriliyor. Direnler, ameliyattan 24-48 saat sonra çıkartılıyor ve ameliyattan 2 ya da 3 gün sonra duş alınabiliyor. Dikişler ise eriyen dikiş olduğu için alınmıyor. Sporcu sütyeninin 4 hafta devamlı giyilmesi bu aşamada çok önemli. Memenin son şeklini alması yaklaşık 3-9 ay sürdüğü için ameliyat sonrası hastanın dikkat etmesi ve uygulaması gereken konular mevcut. Doğru beslenme, sigara ve alkol kullanımını azaltma gibi önlemler, iyileşme sürecini kısaltmak adına etkilidir. 

İstanbul’da meme estetiği operasyonları daha çok yapılmaktadır. Bunda İstanbul’daki estetik merkezlerin, hastanelerin imkanlarının, deneyimli ve güvenilir doktorların olması etkendir. Ülkemizin prestijli okullarından biri olan Hacettepe Üniversite’sinden uzmanlığını almış olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Evren Tevfik İşçi’nin İstanbul’daki kliniği meme estetiği operasyonları en güvenli adreslerden biridir. Kafanızdaki tüm soru işaretleri için Uzman Doktor Evren Tevfik İşçi ve kadrosuyla iletişime geçerek dilediğiniz bilgilere güvenle sahip olabilirsiniz.

Meme dikleştirme ameliyatı hakkında detaylı bilgiler için internet sitemi detaylı olarak inceleyebilir ya da telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz: https://drevrenisci.com/