Genel Cerrahi Uzmanı ve Meme Kliniği Direktörü Op. Dr. Adil Aydemir, meme kanserinin kadınlarda kansere bağlı ölümlerde, akciğer kanserinden sonra 2’nci sırada yer aldığını söyledi.

Özel Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Meme Kliniği Direktörü Op. Dr. Adil Aydemir, Bursa’daki bir otelin çalışanlarına ’Meme Kanserinin Tanı ve Teşhisi’ başlıklı bir seminer verdi. Dr. Adil Aydemir’in verdiği seminerde, memede farkındalık, fizik muayene, mammografi, ultrasonografi, magnetik rezonans görüntüleme, biyopsi ve patolojik inceleme gibi konular ele alındı. Aydemir, “Meme kanserinin kadınlarda kansere bağlı ölümlerde, akciğer kanserinden sonra 2’inci sırada yer almaktadır. 1990 yıllarından sonra meme kanserine bağlı ölüm sıklığı azalmıştır. Bunda en önemli etken ise, erken teşhistir. Erken teşhis edilen hastalarda 5 yıllık yaşam oranları yüzde 98’lere varmaktadır” şeklinde konuştu.

Menopoz sonrası kilo alımının kanser riskini artırdığına da işaret eden Dr. Adil Aydemir, “Erken teşhis ve gelişen tedavilerle birçok kadın meme kanserini artık rahatlıkla ve görüntü kaybına uğramadan yenebilmektedir” ifadelerini kullandı.

(İHA)