Sağlık Bakanlığı, meyve ve sebzelerin besin değerinin azaltılmaması için sosyal medyadan da önerilerde bulunuyor. Resmi internet sitesinin yanı sıra "Facebook" ve "Twitter" gibi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da öneri ve uyarılarda bulunan bakanlık, hem yenilikleri ilk ağızdan duyurmak hem de iletişim sağlamak adına sosyal medya çalışmalarını da sürdürüyor.

Son olarak meyve ve sebzelerin besin değerlerinin azalmaması için kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan Sağlık Bakanlığı, "Satın alınan sebzelerin köklerinin kesildikten sonra, ilk olarak yıkanmalı sonra doğranmalıdır. Temizlenip doğranan sebzeler bekletilmeden pişirilecek yemeğin içerisine ilave edilmelidir. Böylelikle sebzelerde C vitamini kaybı en aza indirgenmiş olur" uyarısında bulundu.

"BESLEYİCİ BİR MEYVE SUYU İÇİN..."

Hem lezzetli hem de besleyici bir portakal suyu için portakalın soyulması veya kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan bakanlık, "Meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse, C vitamini değeri azalır. Hatta sıkılmış meyve suları buzdolabında bekletilirse vitamin değeri daha fazla azalır. Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse ve haşlama, pişme suları atılırsa, vitamin ve mineralleri azalır" önerisinde bulundu.