ÇAYKUR tarafından deneme üretimi yapılan Steviya bitkisinin ikinci hasadını ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kendi elleri ile gerçekleştirerek gazetecilere ikram etti. Sütlüoğlu, “Steviya çok sağlıklı bir ürün. Yapraktaki şeker oranı şu anda kullandığımız şekere oranla 10-15 kat daha fazla. Eksratı alındığında ise 300 kat daha fazla. Buna rağmen hiç kalori ve protein içermiyor. Bu mucizevi bir bitki” dedi. 

ÇAYKUR tarafından deneme üretimi yapılan mucize bitki steviya da yılın ikinci hasadı gerçekleştirildi.

Şekerden 300 kat daha tatlandırıcı özelliğe sahip olmasına rağmen sıfır kalori içermesi ile dünyada mucize bitki olarak adlandırılan steviya Rize’de ikinci hasat gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl Rize’de ÇAYKUR tarafından deneme üretimine başlanılan steviye da olumlu sonuçlar alınıyor. Geçtiğimiz ay ilk hasadı gerçekleştirilen bitkide bir ay gibi kısa bir sürede ikinci hasatta gerçekleştirildi.

Yılın ikinci hasadını ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kendi elleri ile gerçekleştirerek yılın ikinci ürününü tatmaları için gazetecilere ikram etti. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl deneme üretimlerine başladık. Bir yıl geçti. En önemli aşama olan kış dönemini de eksinin altına düşen hava sıcaklığında başarıyla geçirdi. Teorik bilgiler bu bitkinin Rize’de yetişebileceğini gösteriyordu. Ancak deneme üretimi yapmadan tam olarak bunu anlayamazdık. Bu 4-5 yıl verimli ömrü olan bir bitkidir. Çay gibi yılda üç kez hasat yapılabiliyor. Çay'a yakın verimi var. Biz fiilen ne kadar verim elde edebileceğimizi burada ölçüyoruz.”dedi.

MUCİZE BİTKİ

Steviya’nın çok sağlıklı bir ürün olduğunu belirten Sütlüoğlu, “Steviya çok sağlıklı bir ürün. Yapraktaki şeker oranı şu anda kullandığımız şekere oranla 10-15 kat daha fazla. Eksratı alındığında ise 300 kat daha fazla. Buna rağmen hiç kalori ve protein içermiyor. Bu mucizevi bir bitki. Şeker hastaları ve kilo problemi olanlar için bulunmaz bir nimet. Şekerin kullanıldığı her yerde bunu kullanmak mümkün” dedi.