Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Suat Akar, obezite hakkında bilgi verdi. Obezitenin günümüzün en büyük sağlık problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Dr. Suat Akar, "Çalışmalar obezitenin hipertansiyon, tip2 diyabet, kan lipid düzeyinde yükselme, kalp damar hastalıkları, bazı kanser türlerinde artış, uyku apnesi, başka solunum problemleri, fertilite de azalma, osteoartrit, safrakesesi hastalıkları ve çeşitli psikolojik problemlere sebep olduğunu göstermektedir" dedi. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün obeziteyi tanımlamak için "vücut kitle indeksi"ni(BMI: Bady Mass Index) kullandığını belirten Dr. Suat Akar, "Bu indeks hastaların kilogram cinsinden ağırlıklarının metre cinsinden boylarının karesine bölünmesiyle hesaplanmaktadır" diye konuştu.   Vücut kitle indeksinin 30'un üzerinde olmasının obeziteyi gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Suat Akar,  "Tedavide diyet ile birlikte fizik tedavisi uygulamaları önemli yer tutar. Tüm erişkinler günde ortalama 30 dakika egzersiz yapmalıdır ve günde ortalama 200 kcal kalori harcamalıdır. Bunlar yürüme, koşma, dans ve çeşitli spor aktiviteleri şeklinde gerçekleştirilebilir. Ancak bu egzersizler doktor ve fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirilmeleri, özellikle sistemik rahatsızlıkları olanlar için daha uygundur.

Egzersiz kas kütlesini koruyarak yağ dokusunu azaltır ve tekrar eski kiloya dönmesini engeller" şeklinde konuştu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Suat Akar, "Obezler daha çok karın, bel kalça bölgesindeki aşırı yağlanmanın neden olduğu görüntüden rahatsız olurlar. Bu bölgede zayıflamayı ve incelmeyi sağlayan ultrasonik dalgalar, vakum, elektroterapi, vibrasyon gibi fizik tedavi yöntemleri kullanılır. Ayrıca bölgesel zayıflamayı sağlayan çeşitli egzersiz yöntemlerinden yararlanılır" açıklamasında bulundu.   Uzm. Dr. Suat Akar, Medical Park Samsun Hastanesi'nin, Kadınlar Günü'ne özel 6-7-8 Mart tarihlerinde bazı bölümlerde sağlık paketi uyguladığını sözlerine ekledi.