İstanbul Diş Hastanesi Ortodonti Bölüm Başkanı Ayla Demirtaş, en güzel gülüşü yakalamanın sırrını porselen diş ve pembe estetik vurgusuna atıf yaparak değerlendirdi.

Estetik bir gülüşü fotoğraflamanın beyaz dişleri daha çok ön plana çıkardığını ifade eden Ayla Demirtaş, “ Güzel bir gülüşün temelinde bembeyaz dişler yatıyor. Ayrıca beyazlığın yanı sıra estetik görüntüsü de önemli. Bu iki etken birleştiğinde size hayranlıkla bakan insanları etrafınızda görmeniz mümkün. “

Gülüşün bir detay içerdiğini ve bu detayı yakalamak için önemli adımları olan çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren İstanbul Diş Hastanesi Ortodonti Bölüm Başkanı Ayla Demirtaş,  bir kişiye gülüş dizayn etmenin bir bina inşa etmekle aynı eşdeğerde olduğunu da vurgulayarak, estetiği sağlamanın aşamalarını şu şekilde ifade etti;

“ Geçici materyaller sayesinde öncü bir tasarım hazırlıyor ve hastanın onayına sunuyoruz. Porselen diş günümüzde estetik duruşu en fazla ön plana çıkaran görüntü olarak doğru bir şekilde algılanıyor ve biz de bunu kullanıyoruz.  Hastamızın onayını alırken aslında çalışmanın ikinci bölümünün hesaplamasına da aynı hızda başlamış oluyoruz. Gülüş taklidi bir dizayn ve bize gideceğimiz noktayı da beraberinde gösteriyor. Aynı zamanda preperasyonda minimum çalışma yapıldığı için sağlığın korunmasında da etkin rol oynuyor.”

Örnekli anlatım yoluyla hepimizin anlayabileceği bir şekilde açıklamasını istediğimiz İstanbul Diş Hastanesi Ortodonti Bölüm Başkanı Ayla Demirtaş;

“ Dişlerin ön bölgesinde implant tedavisi ve üzerine zirkonyum restore edileceğini varsayalım. İmplant sırasında diş eti görünümü estetiğe zarar vermeyecek biçimde ayarlanabilir, ancak aynı zamanda diş etinin kalınlığı, inceliği kısa veya uzun oluşunun estetiği bozmayacağından emin olunması gerekir. Bu noktada imdada gülüş tasarımı yetişiyor ve bize emin olmamız gereken noktaları gösteriyor. Aksi durumda örneğe göre devam etmek gerekirse, zirkonyum alt yapılı porselen dişimizin estetik bir biçimde kavranması söz konusu olmayacaktır.”

Bu gibi durumlarda diş etini yeniden biçimlendirmeye katkı sağlayan geçici protezlerin tıpkı doğal diş gibi biçim almasının da porselenin dişetinden çıktığı görüntüsüne neden olduğunu vurgulayan Demirtaş;

“Sanki diş etinden çıkıyor görünen porselen diş sayesinde yüzünüzün tamamını değerlendirerek uygulama gerçekleştiren diş hekiminiz, böylece kaşınıza, gözünüze ve çene yapınıza uygun bir tasarımı da hayata geçirmiş olacaktır.” dedi.

İstanbul Diş Hastanesi olarak hasta beklentilerine kurumsal ilkeleri ile çözüm sunduklarını ifade eden Ayla Demirtaş,  günümüz hasta ayrıcalığını her hastaya yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ayrıca internet üzerinden tüm detayları sunduklarını belirtirken, tüm tedavi ve uygulama çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri http://www.istanbuldishastanesi.org/porselen-dis.htm sayfasına davet ediyor.