RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) ve Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneğince "Geriatrik Anestezi Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde, 03-04 Ekim'de yapılacak sempozyuma her üç dernegin yönetim kurulları katılacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şen, yaptığı açıklamada, sempozyuma 120-150 kişilik katılım beklediklerini söyledi.

Sempozyumda, yaşlı hastalarda anestezi uygulamaları, yeni gelişmeler, ameliyat sonrası yoğun bakım ve servis takiplerinde olası sorunlar ve bunlarla başetmede yeni yöntem ve tedaviler gibi konuların tartışılacağını ifade eden Şen, "Tüm davetli hocalarımız ve katılımcı anestezi uzmanlarımızı şahsımız ve üniversitemiz adına en iyi şekilde misafir etmeye çalışacağız. Hem bilimsel, hem de fakültemiz ve hastanemiz açısından markalaşma adına bu aktivitemizin yararlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.