Kimi kişilerde ciltler oldukça hassas kimilerinde ise oldukça dayanıklı özellikler içeriyor. Özellikle hassas ciltlere sahip olanlar bahar ve yaz aylarında güneş ışınlarının etkisi ile bir takım lekeler oluştuğunu görürler. Bu durum cildin görümünü değiştirdiği için kişileri oldukça rahatsız eder.

Güneş ışınlarına bağlı olarak görülen yaz ve bahar aylarında kendisini gösteren bu lekelere rozasea adı veriliyor. Bu lekelerin tedavi edilebilirliği, gelişen dermatolojik teknikleri ile mümkün. Bunun için öncelikle bir cildiye uzmanına muayene olmak gerekiyor. Yapılan tetkiklerde elde edilen bulgular neticesinde rozasea tedavisi için işlemlere başlanıyor. Rozasea tedavisi genellikle lazer sistemi ile tedavi edilerek lekelerin ciltte oluşturduğu kötü görünümü de gideriyor.

Hacimli Lezyon Tedavisi ve Özellikleri

Ciltte görülen lekeler lezyon olarak adlandırılıyor. Bu lezyonlar zararsız olabildiği gibi aynı zamanda zararlı etkiler de gösterebiliyor. Bunun için öncelikle ciltte görülen lezyonların ne tür bir lezyon olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde tespit edilen bulgular ışığında hacimli lezyon tedavisi ataköy işlemleri yapılarak lezyon tedavisine başlanıyor. Lazer sistemi ile yapılan bu sistem birkaç seans görülerek hastaların birkaç seans sonrasında tamamen ciltlerinde mevcut olan lezyonların kaybolduğuna şahit olmalarını sağlıyor.

Striort Çatlak Tedavisi ve Özellikleri

Bazı kişilerin ciltlerinde görülen en büyük sıkıntılardan birisi de çatlak sorunlarıdır. Ciltte görülen çatlaklar cildin oldukça kötü görünmesine neden olarak kişilerde huzursuzluk yaratıyor. Çatlakların tam anlamı ile giderilmesi için striort çatlak tedavisi ataköy hizmetlerinden yararlanılması gerekiyor. Uygulanan bu yöntem ile birlikte çatlaklara neden olan doku kayıpları yeniden eski haline getirilerek çatlak sorunları tarihe karışıyor.

Çatlak sorunları genellikle kuru ciltlerde meydana geliyor. Cildinde çatlak sorunu yaşayan kişiler cildini sürekli nemli tutmak zorunda. Cildin nemli kalması daha ileri düzeyde çatlak oluşumunu engellemesi açısından oldukça önemlidir. Striort çatlak tedavi yöntemleri uygulanırken cildin nem oranı da test edilerek eksik olan nem oranı tedarik edilerek cilde uygulanıyor. Birkaç seans sonrasında ise çatlak sorunları tamamen kayboluyor.