Saç ekiminde kişinin kendi saç kökleri kullanıldığı için bu işlem doğal ve güvenilir oluyor. Fakat saç ekimi yaptırırken kişilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli konular bulunuyor. Bu konuların başında da doğru klinikle anlaşmak geliyor.

Günümüzde pek çok saç ekimi yapan klinik bulunuyor. Siz, saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmalı ve doğru klinikte saç ekimi yaptırmalısınız. Now Hair Time, saç ekim işlemlerini gerçekleştiren profesyonel isim oluyor. Bilgi ve birikim sahibi kadro, sağlığa uygun ortam ve özel cihazlar sayesinde güvenilir, etkili saç ekimi yapılıyor. Peki, doğru klinik ile anlaşma sağlandıktan sonra saç ekimi yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

  • Saç ekimi operasyonundan bir hafta önce sigara ve alkol bırakılmalı. 

  • Saç ekimi operasyonundan üç gün önce kahve ve kafein kullanımı bırakılmalı.

  • Saç ekimi operasyonundan bir hafta önce yeşil çay tüketimi bırakılmalı. 

  • Eğer saç ekimi yaptıracak kişinin kronik rahatsızlığı veya kullandığı ilaçlar varsa bunun bilgilendirilmesi yapılmalı. 

  • Saç ekiminden bir hafta önce vitamin ilaçları ve aspirin kullanımı bırakılmalı. 

  • Saç ekiminden bir ay önce saç derisine kullanılan losyon ve kimyasallar bırakılmalı.

  • Saç ekimine gelmeden önce saç temiz olmalı ve saçta herhangi bir sprey, ilaç, krem bulunmamalı. 

  • Saç ekimi sabah saatlerindeyse kahvaltı yapılmalı, saç ekimi öğleden sonraysa mutlaka bir şeyler yenmeli.

  • Saç ekimine gelirken mutlaka rahat kıyafetler tercih edilmeli. Mümkünse gömlek giyilmeli.

  • Saç ekimi yaptıran kişi mümkünse ilk bir hafta araç kullanmamalı, seyahate çıkmamalı. 

Sigara ve alkol kullanımı iyileşmeyi geciktireceği için saç ekimi yaptıracak olan kişilerin operasyondan önce bir hafta boyunca sigara ve alkol kullanmaması gerekir. Yeşil çay, kahve ve kafein tüketimi de tıpkı alkol ve sigara gibi kişinin iyileşme sürecini etkileyecektir. Bu nedenle saç ekimi yaptıracak kişiler ekim öncesinde dikkat etmelidir. Saç ekimi yaptıracak olan kişilerde kronik rahatsızlık bulunuyorsa veya kişi ilaç kullanıyorsa mutlaka bunun bilgilendirmesini yapmalıdır. Now Hair Time, bu konuda saç ekimi yaptıracak olan kişilere büyük özen göstermektedir.

Saç ekim merkezi olan Now Hair Time önceliğini daima kişilerin sağlığını korumaya veriyor. Saç ekimi yaptırmayı düşünen bireylerle birebir görüşme yapan, detaylı bilgi veren ve gerekli tüm maddelere dikkat eden saç ekim merkezi işini büyük bir titizlikle yapıyor.

Saç Ekimi Kalınlığı Seçimi

Kadınların ve erkeklerin büyük bir sorunu haline gelen saç dökülmesine Now Hair Time son noktayı koyuyor. Gelişen teknolojinin sunduğu olanakları kullanan saç ekim merkezi profesyonel kadrosuyla birlikte saç ekimi yapıyor. Saç dökülmesi yaşayan kadınlar ve erkekler saç ekimi için hala endişe duyuyor.

Saç ekiminde uygulanan işlemin sağlıklı olup olmadığı, ekim sonrasında saçların tekrar dökülüp dökülmeyeceği ve ekilen saçların doğal durup durmayacağı akıllarda soru işareti bırakıyor. Now Hair Time, kişilere saç ekimi yaparken kendi kıl köklerini kullanıyor. Kullanılan kıl kökleri ise kişinin ensesinden ya da iki kulak arasından alınıyor. Çünkü en güçlü kıl kökleri buralarda bulunuyor. Saç ekim merkezi olan Now Hair Time, uyguladığı yöntemlerle sağlıklı, etkili, güvenilir ve doğal saç ekim işlemleri gerçekleştiriyor. Peki, uygulanan her saç ekimi başarılı olur mu? Saç ekiminin uygulandığı kişilerde elde edilen başarı değişiklik gösterebilir. Bunun için profesyonel ekip gerekli testleri yapmakta ve saç ekim işleminin yüzde kaç başarılı olacağını belirlemektedir. Bu doğrultuda kişiler isterse saç ekimi yapılmaktadır. Başarıyı etkileyen faktörler şu şekildedir;

  • Saç naklinin yapılacağı alanın genişliği 

  • Kıl köklerinin alındığı bölgedeki saçların sıklığı 

  • Saç tellerinin kalınlığı

  • Kişinin sağlık durumu

Uzman kontrolünde gerçekleştirilen saç ekim işleminde kullanılacak olan kıl köklerinin kalınlığı ve bu bölgedeki saçların sıklığı önemlidir. Kıl kökleri ne kadar kalın olursa, saçlar ne kadar sık olursa o kadar fazla başarı sağlanır. Eğer kişinin sağlık durumunda bir engel yoksa saç ekimi başarılı olacaktır. Saç ekim işlemleri yaklaşık olarak 4 – 8 saat aralığında yapılmaktadır.

Now Hair Time ile yaptırdığınız saç ekimi etkili olacaktır. Uzman ekip, saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzaması için en özel çalışmaları gerçekleştirmektedir. Saç ekiminde saç tellerin kalınlığı önemlidir. Kişinin kendi saçı ile ekilen saç arasında kalınlık farkı bulunursa doğallık yakalanamaz. Saç ekim merkezinde bulunan uzman kadro ise kişilerin saç kalınlıklarını inceleyerek bu kalınlıkta kıl kökü seçmektedir. Saç ekimi için gerekli koşullar sağlandıktan sonra özel bir cihaz yardımı ile deride kanallar açılır. Açılan bu kanalların derinliği ile kıl köklerinin boyutu aynı olmalıdır. Eğer ikisi arasında boyut farkı olursa kıl kökleri yer edinemez ve saç ekimi başarısız olur. Now Hair Time, bu doğrultuda profesyonel çalışmalar gerçekleştiriyor.

Saç ekimi için alınan kıl kökleri ile ekim yapılacak alanda oluşturulan kanalların boyutu eşit oluyor. Bu sayede saç ekimi kalınlığı doğru ayarlanıyor ve ekim sonrasında saçta doğallık elde ediliyor. Now Hair Time, profesyonel çalışmalarla etkili ve güvenilir saç ekimi yaparken saç köklerinin kalınlığı için gerekli özeni gösteriyor ve saç ekiminde başarıya ulaşıyor.