Dış dünyanın bu yeni koşullarına adaptasyon sürecinin yanında, bağışıklık sisteminin gelişimi ve kemiklerin gelişimi, iç organların aktif bir şekilde kullanılmaya başlanması gibi birçok ilk bu dönemde başlar. Bu sebeple ilk üç haftalık dönem, bebeklerin devam edecek yaşamları açısından en riskli dönemlerden biridir. Bebekler bu dönemlerde günün yaklaşık olarak 16 ile 18 saatini uykuda geçirirler, ancak bu uyku kesintisiz değildir. İki veya dört saatlik dilimlerden oluşan bu uyku araları, genellikle beslenme ve dış dünyaya kısa bakışlar şeklindedir. Bu düzen aynı zamanda hem ebeveynlerin ve hem de tüm ev ahalisinin tüm düzenini belirleyici etkiye sahiptir ve bu sebeple özellikle ebeveynlerin yaşamında ki konfor düşüş gösterir. Bu uzun uyku aşamaları, gelişimleri açısından son derece önemlidir ve bağışıklık sisteminin henüz yeni gelişmeye başlıyor olması da, bebeklerin bu döneminde onlara karşı çok titiz bir ilgi gösterilmesini zorunlu kılar. Uykularını tam alabilmeleri, uyku sırasında rahat ve konforlu olabilmeleri, hijyen koşullarının en üst düzeyde sağlanması için Babynest uyku alanı gibi bir ürün benzersiz katkılar sağlar.

Sağlıklı Bir Uyku İçin Ne Yapmalıyım? Baby Nest

Öncelikle, evin gürültülerden en uzak olan bölümüne ve aynı zamanda güneş ışığı alan bir odayı, bebeğinizin uyku odası olarak seçmelisiniz. Odanın havasının temizlenmesi gerektiği unutulmamalı, sürekli havalandırılmalıdır. Bebeğin yattığı alanın Babynest gibi ortopedik özelliklere sahip olması sağlanmalı, terleme yapmaması için, hava alan bir kumaş türünden kaplaması olmalıdır. Aynı zamanda bebeğin hem rahat bir şekilde sağa sola dönebildiği ve hem de düşmemesi için her türlü önlemin alındığı bir yatma alanı belirlenmelidir. Çok önemli diğer bir unsur ise bebeklerin yattıkları alanın temizlik ve hijyen koşullarıdır. Uzun süreli uykuları ve bu dönemde bebeklerin hemen tüm yaşamını yatakta geçiriyor olması, beslenmesi, altının değiştirilmesi gibi işlemler nedeniyle, yatağının kirlenmesi kaçınılmazdır.

Bu sebeple özellikle alt değişimi yatağında yapmamalısınız. Beslenmesini olabildiğince yatağının dışında yapmanız gereklidir. Bu sayede kusma, çıkarma gibi sebeplerden dolayı, yatağın hijyen standardını kaybetmesinin önüne geçebilirsiniz. Puset Örtüsü hem kolay yıkanabilir, hem organik ve aynı zamanda anti mikrobiyal yapıda bir kumaş kaplamasına sahiptir. Bu özellikleri, bebeğinizin uyku alanının, onun için en ideal alan olmasını sağlayacak niteliktir.

Babynest uyku alanı, sahip olduğu ortopedik özellikler nedeniyle, omurgasının zorlanmamasını ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar. Uykusu esnasında, sağa veya sola dönme hareketleri sırasında, düşmesini engelleyen ve aynı zamanda da rahat etmesini sağlayan koşullar sunan ürün, uykusunun bölünmemesi ve konforlu bir şekilde uyumaya devam etmesini sağlarken, güvenliğini de sağlar. Taşınabilir özellikte olması, bebeğinizin her yerde aynı hijyen ve konfor koşullarına sahip olmasını sağlayarak, ebeveynlerin en büyük destekçisi olur.