Bu konuda uygulayabileceğiniz doğal yöntemler de bulunmaktadır. Sırttaki sivilce lekeleri özellikle yaz aylarında estetik açıdan sahibini rahatsız edebiliyor. Bu yüzden, sırttaki sivilceleri geçirmenin yanı sıra sırttaki sivilce lekeleri nasıl iyileşir sorununa da doğal yöntemlerle çözüm bulabilirsiniz.

C Vitamini
Sivilce lekeleri ve sivilce oluşumları için c vitamini takviyesi almak işe yarayan bir yöntemdir. Bunun için uygulayabileceğiniz yöntemler şunlardır:
• Brokoliyi püre haline getirip sorunlu bölgelere sürebilirsiniz.
• Bir portakal kabuğu rendesine bir paket kabartma tozu karıştırabilirsiniz. Ardından bu karışıma bir iki damla portakal suyu katarak lekelerin üzerine sürebilirsiniz.
• Kayısı yağını sırtınıza sürebilirsiniz.
Bu uygulamalar sonrası 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Ardından ılık su ile masaj yaparak yıkayabilirsiniz.

Doğal Maskeler
Sırttaki sivilce lekeleri nasıl iyileşir konusunda evinizde kendiniz yapabileceğiniz maskelerden yardım alabilirsiniz. Bu maskeler hem sivilcelerin oluşumunu hem de lekeleri giderici etkiye sahiptir.
İki su bardağı kaynamış suyun içine bir tutam adaçayı ve bir tutam biberiyeyi atın ve dinlenmeye bırakın. 10 dakika sonra suyu süzün. İçine bir fincan saf alkol katın. Her gün sabah ve akşam olmak üzere iki defa pamuk yardımıyla sırtınıza bu karışımı sürün. 
Dilerseniz lekeler için bir doktora başvurabilirsiniz. Vücutta oluşan lekelerin neden kaynaklı olduğunu bilmeden işlem yapmamaya özen göstermelisiniz. Bu doğal yöntemleri kullanırken de yalnızca sorunlu bölgeye kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece sırtınızda sivilce bulunuyorsa, bunu diğer bölgelere dağıtmamış olursunuz.
Sırttaki sivilce lekeleri nasıl iyileşir konusunda bu yöntemleri uygulayabileceğiniz gibi, beslenmenize ve temizliğinize de dikkat etmeniz yararlı olacaktır. Sırtınızdaki sivilce lekelerini azaltmak için fiber yorganlar, terlemeyi önleyici giysiler kullanmanız da etkili olacaktır. Ya da birçok derde devam olan bebek pudrasını da sırtınıza sürebilirsiniz. Yaz aylarındaysa denize girmek ve güneşlenmek sırtınızdaki lekelerin gözükmemesini sağlayacaktır. Geçici bir çözüm olsa da bunu deneyebilirsiniz. Daha Fazla Saç Bakım Ve güzellik Bilgileri İçin Tarafsız Bilgi sitesini ziyaret edebilirsiniz.