İnternette aratmalar yaptığınız da sağlıklı beslenme listelerine çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz bu sayede cildinizin de ihtiyacı olan meyve ve sebze gruplarını da tüketmiş olursunuz.  İnsan cildi bir takım vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar bunları tükettiğiniz takdirde düz ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.  Burada ergen yaştaysanız yediğiniz sağlıksız besinler aynı zamanda sivilce oluşumunu da tetikleyecektir.  Sivilceleri önlemek için sürekli temiz olması ve nemli kalması gerekir. Eğer ki cildiniz temizlenip gözenekler açılmazsa o zaman bakteri oluşumu da artacaktır. Dolayısıyla sivilce çıkmaması da mümkün değildir. Aşağıda sizlere yüzünüzde sivilcelerin oluşması halinde onlara iyi gelecek besinler hakkında detaylı bilgilendirme gerçekleştirilmiştir.

SİVİLCEYE İYİ GELEN BESİNLER

Sivilcelerin çıkış nedenini yalnızca besinlere bağlamak doğru değildir. Stres, düzensiz uyku, yorgunluk ve testesteronlardaki artış da sivilcelenmelere nedendir. Testesteron bir erkeklik hormonu olarak bilinir lakin bayanlarda da mevcuttur ve sivilceye neden olmaktadır.  

Yükselen bu testesterona alkol ve şeker de eklenmiş olduğunda sivilce problemleri yaşanması normaldir.  Yani beslenmenize dikkat etmediğiniz de bunun size geri dönüşü ciddi anlamda bir zarar olacaktır. Bunun yanı sıra stresle baş etmek durumundasınız. stresle baş edebilmenin en kolay yolu kendinizi spora vermektir. Spor bir çok hastalığa ve de hayat standartlarının daha da yükselmesine neden olabileceği gibi strese de iyi gelecektir.

Sivilceler özellikle ergenlik döneminde cildin görünümünü ciddi anlamda bozacaktır. Eğer ki siz aldığınız tüm tedbirlere rağmen bu durumun önüne geçemiyorsanız o zaman ilk yapmanız gereken şey doktora başvurmaktır. Çünkü doktor cilt analizi neticesinde size iyi gelecek olan yöntemleri de size söyleyecektir.

MEYVELER VE SEBZELER

Cilt kendi sağlığını koruyabilmek için hücrelerin yenilenmesine ihtiyaç duymaktadır. Bu yenilenme içinde gerekli olan malzeme vitamin ve de minerallerdir. Akne tedavisinde kullanılan ürünlerin büyük bir bölümü A vitamini içermektedir. A vitamininde antioksidan etkisi vardır. Ve vücuda zararlı olan toksinlerin vücudunuzdan dışarı atılmasını sağlayacaktır. Cilde iyi gelen yiyecekler arasında A vitamini bakımından zengin olan Havuç, kale, ıspanak, lahana ve kavun vardır. A vitamininin yanı sıra içeriğinde C vitamini bulunan portakal, limon, greyfurt, çilek, domates’ de tüketebilirsiniz.  

TAHILLI GIDALAR

Beyaz undan üretilmiş olan gıdalar ve lifler mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Üstelik kan şekerinizin de sabit kalmasına neden olacaktır. Bu durum aynı zamanda hormonlarınızın da düzene girmesine neden olacaktır.  Sivilcelerin hormonlarında etkisiyle daha fazla çoğalmasını engellemek için esmer pirinç,yulaf ve arpa tüketebilirsiniz.  

BALIK

Balık kırmızı ete göre oldukça sağlıklı bir protein kaynağıdır. Balıkta çok sayıda çinko bulunmaktadır bu nedenle de diğer vitaminlere göre bir hayli zengindir.  Çinkonun faydalarından bir tanesi de sivilcelerin hafifletilmesi yönündedir. Eğer ki siz çinko üretimini fazlalaştırırsanız bu kez de toksik etkisi yaratacaktır.   Yeterli oranda çinkolu besinler tükettiğiniz de sağlığınız içinde etkisini göreceksiniz.

YAĞLAR

Aşırı bir şekilde yağ tükettiğiniz zaman cildinize de etkisini olumsuz yönde görebileceksiniz. Yağ tüketmeniz gerekiyorsa o zaman dikkat etmeniz gereken şey doğru yağ kaynağını seçmekten geçer bunun içinde yağlı peynir margarin ve de tereyağ yerine fındık badem ve keten tohumu tüketebilirsiniz.  

Sivilceler en fazla ergenlik dönemi içerisinde görüldüğü için bu aynı zamanda fiziksel olarak da rahatsızlık verici olacaktır. Sivilceli bir cilt dışarıdan bakıldığında kötü bir görüntüye sahip olacaktır. Hatta bazı sivilceler vardır ki iltihap içerir böyle durumlarda da bu sivilcelere dokunmamak ve onunla oynamamak gereklidir. Sivilcelerin çoğalmasında etkilerden bir tanesi de onunla oynamak olacaktır.  Sivilceniz varsa hangi yaşta olursanız olun alkol tüketimini de azaltmanız ya da bırakmanız gerekir. Bunun yanı sıra su tüketimini de artırmanız gerekiyor. Cildin nem kaynağı sudur. Su tüketimini artırırsanız cildinizin nem dengesini de korumuş olursunuz. Sağlıklı bir insanın günlük olarak 2-3 litre civarında su tüketmesi gereklidir.  Şekerli içeceklerde kaçındığınız gibi kahve ve de çay tüketimini de sınırlandırın bunların yerine vitamin ve mineral bakımından zengin olan besinleri tercih etmeniz gerekir.

Sivilceler bir anlamda cilt hastalığıdır. Ve siz bu hastalığın önüne geçip tedbirini almazsanız o zaman cildinizde meydana gelecek değişikliklerinde önüne geçemezsiniz. Sivilceler konusunda evinizde yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları yapabilirsiniz ve kısa zamanda etkisini görebileceksiniz. Ancak yine de sivilcelerle karşılaştığınız da doktorunuzdan destek almanız ve onun önerileri sonrasında doğru bir program çizmeniz gerekir. Bu sayede sivilcelerinizden kurtulabilir ve cildinize de zarar vermesini önlemiş olursunuz.  Bu da sizin hayatınızda daha sonraki dönemlerde pişmanlık duymanızın nüne geçecektir.  Unutmamalısınız ki sivilceler dikkat edildiğinde önüne geçebileceğiniz bir cilt hastalığıdır.

Faydalanılan Bağlantılar: