Agır fiziksel spor branşları ile ilgilenen sporcuların ise günlük alması gereken karbonhidat miktarı ise yüzde 65-70 oranında bulunmaktadır. Özellikle spor yapan bireyler karbonhidrat miktarını arttırmak için tahıllı ürünler, ekmek,pasta,pirinç,makarna ve bulgur gibi beslenme seçeneklerine yönelerek. antreman sırasında ihtiyaç duyulan karbonhidrat oranını karşılarlar.
 
Karbonhidrat miktarının günlük olarak yeteri miktarda vücuda alınamaması durumunda ise enerji seviyesi düşer ve dogal olarak antreman tekrarları azalır. Bu sebeb ile tüm sporcular antreman kalitelerini yükseltmek ve oluşacak karbonhidrat açıgını kapatabilmek için Hardline Progainer 5000 adlı gainer ürününü kullanarak yüksek derecede karbonhidrat alımı gerçekleştirmiş olurlar. Progainer 5000 gr, son zamanlarda en begenilen gainer ürünlerinden biri olup, zengin karbonhidrat içerigi ve kaliteli protein yapısı ile sporcuların fiziksel antremanlarında ön planda olan bir ürün haline gelmiş durumdadır. Progainer 5000 gr, bir besin takviyesi ürünü olup, asla tek başına etki göstermeyecegi gibi,günlük beslenme programının yanında ek takviye olarak kullanılması gerekmektedir. Bitkisel protein şeklinde üretilmiş olan progainer 5000, glutamin,bcaa ve kreatin gibi kas onarıcı ve enerji veren bir çok amino asit çeşidini içerisinde bulundurur. Ayrıca kas şekillenmesinin öncüsü durumda olan protein oranı servis başına 37,8 olup, yine her servisinde 151 gr karbonhidrat içermektedir. Başlangıç,orta ve ileri seviyede bulunan sporcuların kullanımına uygun olan progainer 1406 gr, fiyat ve performans olarakta piyasada çok satan gainer çeşitleri arasında yer almaktadır.
 
Abd menşeli kilo aldırıcı ve kas yapıcı etkiye sahip dymatize super mass gainer adlı ürün, 5433 gr lık hacmi ile performas sporları ile ugrasan bireylerin en çok tercih ettigi markalar arasındadır. Dymatize super mass gainer,  yüksek oranda enerji yapısı ve kalori degeri ile öne çıktıgı gibi, zengin amino asit profili ile de göze çarpmaktadır. Çeşitli vitamin gruplarını içerisinde bulundurarak, bireyin gün içerisinde dinç ve zinde kalmasına olanak saglamaktadır. Protein degeri bakımından servis başı 52 gram olarak hesaplandıgında, antreman öncesi ve sonrası kasların proteine olan ihtiyacını fazlası ile karşılamaktadır. Fiyat ve gösterdigi performans açısından oldukça etkili olan dymatize mass gainer, kullanıcı yorumları göz önüne alındıgında , piyasanın en iyi markaların arasında yerini almakta. Kullanımı son derece basit olan bu ürün, kişisel zevke göre, su yada süt ile karıştırılarak tüketilebilmektedir.