ORDU (AA) - Ordu'da bir işçi, bakım yaptığı teleferiğe sıkışan ve kopan parmağı yerine dikilerek sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Altınordu ilçesinde görevli teknik servis işçisi Ferruh Aydın'ın, teleferik bakımı sırasında elindeki eldiven makaraya sıkıştı. Eldivenin makaraya dolanması sonucu sol el 3. parmağı kopan Aydın, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Çıraklı ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Kerem Dost Bilmez tarafından hastanın durumu değerlendirildi.

Hastanın kopan parmağına hızlıca müdahale edilerek yerine dikildi. Daha sonra parmağın kan dolaşımı yeniden sağlandı. Hastanın takiplerinde fonksiyonel bir parmak elde edilmiş oldu.

Çıraklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parmağın kopmuş olan distal kısmını diktiklerini ve dolaşımını sağladıklarını belirterek, "Kritik aşamayı geçince hastayı taburcu ettik ve poliklinik şartlarında takiplerini yaptık. Başarılı olmamızın sebebi hastanın ve kopan parçanın çok hızlı bir şekilde hastanemize ulaştırılmış olmasıydı. Bu gibi durumlarda hızlı ve etkin yöntemlerle başarı sağlanabilmekte." dedi.