Trabzon’da yapımına 2010 yılında başlanan ve 2013 yılında tamamlanacağı açıklanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı hâlâ bitirilemedi. Yüklenici firmaya 2 kez süre uzatımı verilen inşaatın 2015 yılında ancak tamamlanabileceği belirtiliyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaat ihalesi 2010 yılı ağustos ayında yapıldı. Merkezin altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatının yer tesliminden itibaren 730 gün içerisinde tamamlanması planlandı. 2013 yılı kasım ayında bitirilmesi beklenen inşaat zamanında tamamlanamadı. O süreçte, ihale şartnamesinde 2 kat olan Bodrum kattaki otoparkın bir katının da yapılmadığı ortaya çıkmıştı. TOKİ, Bodrum katta planlanan ancak yapılmayan otoparkla ilgili ikinci Bodrum katın deniz seviyesinin altında olmasından dolayı hastanenin kullanımı esnasında oluşacak nem ve rutubeti önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın görüşü doğrultusunda yüklenici firmanın ihale bedelinden düşürülmesi şartıyla iptal edildiğini açıkladı.

Çeşitli spekülasyonlara konu olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi zamanında tamamlanamayınca yapılan görüşmeler sonrası yüklenici firmaya 6 ay süre uzatımı verildi. Ancak 15 Haziran 2014’te teslim edilmesi beklenen hastane inşaatı verilen süre içerisinde yine tamamlanamadı. Adeta yılan hikâyesine dönen inşaat için yüklenici firmaya ikinci kez süre tanındı. Bu kez de 2014 yılı sonu itibarıyla tamamlanması planlanan inşaat yine zamanında bitirilmedi.

TOKİ kayıtlarına göre yüzde 80 civarında fiziki gerçekleşme olduğu görülen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatındaki çalışmalar ağır aksak devam ediyor. Siyasiler ve yetkililer daha önce iftiharla anlattıkları ve 2 kez bitiriş tarihi verdikleri inşaatın 2015 yılının ilk 6 ayında ancak bitirilebileceğini kaydediyor.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, inşaatın TOKİ tarafından yaptırıldığını belirterek, kendilerinin olaya direkt müdahil olmadıklarını söyledi. Bu yıl sonu itibariyle tamamlanması beklenen inşaatın yine zamanında bitmeyeceğinin görüldüğünü doğrulayan Süleyman, önümüzdeki yılın ilk 6 ayında tamamlanmasını umduklarını sözlerine ekledi.