Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde lisan eğitimini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesinde Yüksek Lisansını yaparak uzmanlığını alan Zeynep Seher Gül Kolot Trabzon’da döndükten sonra özel bir okulda psikolojik danışmanlık yaptı. 61saat'e konuşan Kolot; “okulum bittikten sonra özel bir okulda psikolojik danışmanlık yaptım. Hayalim hep böyle bir klinik açmaktı, bugüne kısmetmiş” açıklamasında bulundu.
Kahramanmaraş Caddesi, Ustaömeroğlu iş merkezinin 3. Katında bulunan klinikte, Çocuk, ergen, yetişkin ve madde bağımlılarına psikolojik destek verilecek. Ayrıca tedavi için gelecek olan çocuklar içinde özel oyun odası mevcut. 
 

Trabzon’da insanlar psikologdan çekiniyor

Trabzon insanının psikolojiye bakış açısını değerlendiren Kolot; “ Trabzon’da insanlar psikoloji açıdan mutlu olduklarını zannediyorlar. Örneğin öfke kontrolü olmayan bir birey, kendi kendini sakinleştirme yoluna giriyor aslında böyle bir şey yok. Trabzon’da insanlar psikoloğa gitmekten çekiniyorlar. Ruh sağlığı bozuk algılanır diye çekiniyorlar. Aslında psikoloğa gitmek insanın kendine verdiği bir değerdir. Kuaföre gitmek gibi, doktora gitmek gibi bir şey…” diye konuştu. 
Trabzon’da bu algıyı kırmak için bu kliniği açtığını belirten Kolot; “Büyükşehirlerde insanlar psikoloğa rahatlıkla gidiyor. Bu psikolog gitmekten çekinme konusu biraz daha küçük şehirlerde var, yaptığım çalışmalar eşliğinde Trabzon’da bu algıyı kırmak için, böyle bir klinik açtım. Umarım her şey güzel olur” dedi.