Hastanede 4 yılda 60 hastaya Laparoskopik Radikal Nefrektomi ameliyatı başarı ile... Trabzon Özel İmperial Hastanesi’nde laparoskopik ameliyatlar hız kesmeden başarı ile uygulanmaya devam ediyor.

Hastanede 4 yılda 60 hastaya Laparoskopik Radikal Nefrektomi ameliyatı başarı ile uygullandı. Trabzon Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanları Op. Dr. Ekrem Sağlam ve Başhekim Op. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından, İsa Şanlıtürk (50) ve Hüseyin Kara (83) adlı hastalara uygulanan laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Operasyonlar hakkında bilgi veren Özel İmperial Hastanesi Üroloji uzmanları Op. Dr. Ekrem Sağlam ve Başhekim Op. Dr. Ömer Fatih Çelik, “Her iki hastamızında yapılan tetkikler sonucu böbreklerinde tümör tespit ettik. Hastanemizde yıllardır başarı ile uygulanan laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatı ile hastalarımız sağlığına kavuştular" açıklamasında bulundular. Özel İmperial Hastanesi’nde son 4 yılda yaklaşık 60 hastaya Laparoskopik Radikal Nefrektomi ameliyatını başarı ile uyguladıklarını ifade eden Dr. Sağlam ve Dr. Çelik “Laparoskopik radikal nefrektomi ameliayatının hastalarımız açısından birçok avantajı bulunmaktadır. Hastaya büyük kesiler açılmıyor. Kesilerek yapılan ameliyatlardan sonra oluşabilecek fıtıklaşma riski ortadan kalkıyor.

Ameliyat sonrası daha az ağrı, kısa süreli hastanede kalma ve hızlı iyileşme gibi avantajları bulunmakta ve genelde hasta ameliyattan sonraki 2. gün evine gönderilmektedir" dediler. Hastaların bu tür büyük ameliyatlar için büyük şehirlere gitmelerine gerek kalmadığını kaydeden Dr. E. Sağlam ve Dr. F. Çelik “laparoskopik parsiyel refrektomi(böbreğin sadece bir kısmının çıkartılması), Laparoskopik Radikal Prostatektomi ameliyatları (kapalı prostat kanseri ameliyatı), laparoskopik surrenalektomi (kapalı böbrek bezi) ameliyatı da başarılı bir şekilde hastanemizde uygulanmaktadır” ifadelerini kullandılar.