Bu yıl Türkiye'ye sağlık turizminden 4 milyar doların üzerinde gelir sağladı. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, bu yıl Türkiye'ye sağlık turizmi amaçlı yurtdışından gelen 616 bin kişiden 4 milyar 200 milyon dolar gelir elde edildiğini söyledi.

Türkiye'nin 10 yıl sonra sağlık turizminde dünyada birinci sırada yer almasını hedeflediklerini belirten Çakmak, 200'e yakın konsey üyesinden 3 aylık bazda alınan verilere göre, yılbaşından bugüne kadar 616 bin kişinin sağlık turizmi amaçlı Türkiye'ye geldiğini söyledi.

RAKAMLAR GEÇEN YILIN ÜZERİNDE
Yıl sonuna kadar yurt dışında tedavi amaçlı 650 bin kişinin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini kaydeden Çakmak, geçen yılın tamamında ise sağlık turizmi amaçlı 587 bin kişinin geldiğini, 3.5 milyar dolar da gelir elde edildiğine dikkati çekti.

5. SIRADAYIZ
Geçen yıl sağlık turizmi amaçlı gelen kişi sayısına göre Türkiye'nin dünyada ABD ve Almanya'nın ardından üçüncü sırada yer aldığını aktaran Çakmak, elde edilen gelir bakımından da ABD, Almanya, Hindistan ve Tayland'dan sonra 5'inci sırada olduğunu söyledi.

13 İLDE SAĞLIK TURİZMİ
Türkiye'nin üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve kliniklerle 13 ilde sağlık turizmi faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Çakmak, yurt dışından tedavi amaçlı gelen kişi sayısı bakımından İstanbul'un ardından Antalya ve İzmir'in ilk sıralarda yer aldığını, bu illeri Ankara, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Erzurum ve Van'ın izlediğini söyledi.